Weber: Liberalii au un program electoral complet

Renate Weber, candidat PNL pentru un nou mandat, susține că liberalii sunt singurii care au un program concret pentru PE, dezbătut periodic cu partenerii din societatea civilă.

Adăugat: 12 Mai 2014
Ultima actualizare:12 Mai 2014

Politica Romaneasca
Foto: Renate Weber, europarlamentar PNL
trimite pe mail

Europarlamentarul PNL, Renate Weber, candidat pentru un nou mandat, afirmă că liberalii sunt singurii care au un program electoral complet pentru Parlamentul European.

Renate Weber a precizat, luni, că acest program este dezbătut periodic cu partenerii din societatea civilă.

"PNL este singurul care are un program, acest manifest care se numeşte "Prosperitate - Naţiune - Libertate" şi care indică priorităţile noastre pe câteva domenii pentru viitorul mandat în PE", a spus Weber.

PDL: MCV-ul trebuie separat de aderarea României la Spaţiul Schengen
 
Eurocandidatul PDL, Daniel Buda, a afirmat la Oradea că trebuie separat Mecanismul de Cooperare şi Verificare de aderarea României la Spaţiul Schengen.

Prezent la o întâlnire cu electoratul, Daniel Bunda a afirmat dreapta trebuie să câştige majoritatea la nivel european.

"Dreapta trebuie să câştige la nivel european, astfel încât orientarea politicilor la nivelul PE să fie către dreapta. De altfel, în ultima vreme, dreapta politică câştigă teren foarte mult în spaţiul european şi fac doar o trimitere la ceea ce s-a întâmplat în Franţa, unde stânga a fost surclasată în alegerile locale", a spus Buda.

PSD: Românii care merg la Bruxelles trebuie să se bată pentru ţara noastră

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a participat, în oraşul Călan din judeţul Hunedoara, la un miting al Alianţei PSD - UNPR - PC, unde a susţinut că cei care vor ajunge la Bruxelles trebuie să apere interesele României.

"Românii care merg la Bruxelles trebuie să se bată pentru ţara noastră, trebuie să spună tuturor că noi avem aceleaşi drepturi, că românii pot munci oriunde în lume, pot munci şi în Europa, că resursele noastre le administrăm aşa cum trebuie, că România nu trebuie să mai fie cobai, nu trebuie să mai fim studiu de caz", susține Dragnea.

UDMR: Tematica minorităţilor, o responsabilitate comună ţărilor din regiune

Candidatul UDMR pentru un mandat în Parlamentul European, Vincze Lorant, a declarat, la Timişoara, că în contextul situaţiei din Ucraina tematica minorităţilor este o responsabilitate comună ţărilor din regiune.

Acesta a afirmat că UDMR împreună cu organizaţiile minorităţilor europene a propus Uniunii Europene dezbaterea unui sistem de protecţie a minorităţilor naţionale care să respecte două principii.

"Primul principiu este ca dreptruile dobândite deja de minorităţile naţionale să nu poată fi abrogate. Alt principiu este cel al răspândirii bunelor practici în Uniunea Europeană, adică dacă există într-o ţară un anumit sistem de protecţie a minorităţilor naţionale şi se vorbeşte de el ca despre ceva pozitiv, el să poată fi împărtăşit şi în alte ţări membre ale Uniunii", susține Vincze Lorant.

C.V.Tudor, împotriva gazelor de șist

Europarlamentarul PRM, Corneliu Vadim Tudor, candidat pentru un nou mandat, se pronunţă împotriva exploatării gazelor de şist prin fracturare hidraulică.

Corneliu Vadim Tudor a declarat la Iaşi că la Ro

"Nu poţi să faci campanie electorală ani de zile împotriva utilizării cianurilor la exploatarea auriferă de la Roşia Montană după care, când ajungi la putere, să militezi pentru folosirea cianurilor, ceea ce ar însemna un dezastru ecologic. Nu poţi să vorbeşti împotriva gazelor de şist exploatate prin fracturare hidraulică, având în vedere că savanţi francezi au stabilit că cel puţin 60 de boli grave pot fi generate prin acest mod de exploatare care este primitiv.şia Montană se va produce un dezastru ecologic dacă minereul de aur va fi extras cu cianuri",  a susținut Vadim Tudor.

PMP vrea unificarea dreptei
 
Candidatul PMP pentru un mandat de europarlamentar, Teodor Baconschi, a declarat, la Ploieşti, că foermaţiunea sa îşi doreşte unificarea dreptei.

Teodor Baconschi a precizat că acest lucru trebuie făcut după reforma clasei politice..

"Vrem să provocăm o primenire a întregii clase politice şi bineînţeles că scorul electoral din 25 mai va fi o ocazie bună pentru a aşeza exact câte voturi în dreptul fiecărui partid, după care vor începe nişte negocieri, dar nu cu oricine şi în orice condiţii", a susținut Baconschi.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
12 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza