Vremea rea mobilizează autorităţile

Autorităţile au luat primele măsuri astfel încât populaţia să nu aibă de suferit de pe urma fenomenelor meteo prognozate.

Adăugat: 25 Octombrie 2014
Ultima actualizare:25 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Gabriel Oprea, ministrul de Interne
trimite pe mail

Vicepremierul şi ministrul de interne, Gabriel Oprea, le-a solicitat astăzi prefecţilor din judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi, unde, începând din această după-amiază, sunt anunţate lapoviţă şi ninsoare, să se asigure că au fost luate toate măsurile pregătitoare pentru perioada rece.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne, s-au luat primele măsuri astfel încât populaţia să nu aibă de suferit de pe urma fenomenelor meteo prognozate.

Totodată, autorităţile vor avea în vedere ca persoanele vulnerabile – bătrâni, copii sau persoane care necesită asistenţă medicală periodică, să nu fie surprinse de vremea rece.

Sunt în continuare mobilizaţi peste 2400 de pompieri în toate judeţele unde se pot înregistra situaţii de urgenţă.

În cursul zilei de astăzi continuă intervenţiile în judeţele Timiş şi Mehedinţi pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor în localităţile Gătaia, Denta, Roviniţa Mare şi Crivina, se mai precizeaza in comunicatul Ministerului de Interne.

Vremea rea în totată țara

La această oră este în vigoare o informare meteorologică de intensificări de vânt şi precipitaţii mixte pentru sudul ţării, în special în judeţele Dolj, Olt, Giurgiu, Călăraşi şi Teleorman.

În acest din urmă judeţ ninge deja.

La fel şi la Bucureşti, unde s-a aşternut un strat subţire de zăpadă.

Potrivit ANM, vântul atinge în sud-estul ţării şi pe crestele montane, viteze de 50 - 60 km/h şi pe arii restrânse chiar 70 km/h.Autor:
Daniela Mănuţă
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
25 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza