Voturile pentru Consiliul Municipal Chişinău, renumărate

În Republica Moldova a început, joi, renumărarea voturilor pentru Consiliul Municipal Chişinău, după mai bine de trei săptamâni de la alegerile locale.

Adăugat: 30 Iunie 2011
Ultima actualizare:30 Iunie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În urma primei numărări a voturilor, Partidul Comuniştilor ar fi obţinut cu un mandat mai mult decât formaţiunile din Alianţa pentru Integrare Europeană, de guvernământ.


Partidul Liberal a cerut renumărarea voturilor, inclusiv a celor 7 000 de buletine nevalabile, dar comuniştii s-au opus.


Voturile exprimate la alegerile din 5 iunie pentru Consiliul Municipal Chişinău sunt renumărate în toate cele 300 de secţii de votare, aşa cum a solicitat Partidul Liberal.


Timp de două săptamâni renumărarea a fost confirmată şi anulată de diverse instanţe, iar miercuri, Curtea Supremă de Justiţie a dat definitiv câştig de cauză Partidului Liberal.


La alegerile din 5 iunie, PCRM a obţinut 26 de mandate din totalul celor 51, iar partidele din Alianţa pentru Integrare Europeană au adunat voturi doar pentru 25 de mandate de consilier: PL - 17, PLDM - 7 şi PD - 1.


Rezultatele vor fi anunţate vineri.


 Autor:
Lina Grâu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
30 Iunie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza