Voturile alegerillor din Republica Moldova se vor renumăra!

PCRM a contestat la Curtea Constituţională încălcări ale legislaţiei electorale, iar Curtea a decis reunumărarea voturilor.

Adăugat: 10 Decembrie 2010
Ultima actualizare:10 Decembrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Curtea Constituţională de la Chisinău a decis renumărarea voturilor după alegerile anticipate din 28 noiembrie, în urma unei contestaţii depuse de Partidul Comunistilor.


PCRM a acuzat încălcări la întocmirea proceselor verbale de către secţiile de votare, dar si fraude care ar fi prejudiciat scorul electoral al PCRM cu aproximativ 10 la sută.


Pentru renumărarea voturilor statul va cheltui peste şapte milioane de lei.
 

Comisia Electorală Centrală urmează sa emită o hotarâre prin care va anunţa membrii sectiilor de votare despre hotarârea Curţii Constituţionale şi va stabili o zi pentru renumararea buletinelor.


Presedintele Curţii Constituţionale , Dumitru Pulbere, a declarat ca prevederile Codului electoral acordă Comisiei Electorale 7 zile pentru renumararea voturilor si prezentarea rezultatelor.
 

În urma alegerilor parlamentare din 28 noiembrie Partidul Comunistilor a obţinut 39,3 la sută din voturi, Partidul Liberal Democrat din Moldova - 29,4 %, Partidul Democrat 12,7 % si Partidul Democrat - 10 %.Autor:
Lina Grâu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
10 Decembrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza