Votul prin corespondenţă, pe agenda Comisiei pentru activitatea electorală

O comisie parlamentară specială pentru modificarea şi completarea propunerilor în materie electorală şi-a început activitatea.

Adăugat: 21 Iunie 2019
Ultima actualizare:21 Iunie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Modificarea legilor electorale astfel încât toţi cetăţenii români să îşi poată exercitat dreptul constituţional la vot este o preocupare, atât a Guvernului, cât şi a Preşedinţiei şi a partidelor parlamentare.

Votul prin corespondenţă, dar şi desfăşurarea procesului electoral pe mai multe zile sunt soluţiile vizate de toţi cei indicaţi în acest proces.

O comisie parlamentară specială pentru modificarea şi completarea propunerilor în materie electorală şi-a început activitatea după ce preşedintele Klaus Iohannis a solicitat expres elaborarea unui proiect de lege care să îmbunătăţească acest sistem.

Votul anticipat, dar şi cel desfăşurat pe mai multe zile sunt soluţii luate în calcul de guvern, a anunţat premierul Viorica Dăncilă. 

Viorica Dăncilă: Luăm în calcul prelungirea duratei votului pe mai multe zile, extinderea votului prin corespondenţă şi orice alte măsuri care să contribuie la o mai bună desfăşurare a procesului de vot. 

Cum mai e doar o săptămână până se încheie sesiunea parlamentară, liberalii au anunţat că de luni încep strângerea de semnături pentru aprobarea unei sesiuni extraordinare, în care legile electorale să fie modificate.  

Alina Gorghiu, senator PNL: Nu este suficient timp să finalizăm proiectul de lege care să îmbunătăţească legislaţia electorală cu propunerile pe care partidele politice parlamentare, preşedintele României, Autoritatea Electorală Permanentă şi alţii le au la acest capitol.

Debirocratizarea procesului de vot, mărirea numărului de secţii în diaspora şi dotarea corespunzătoare a acestora, modificarea Legislaţiei privind închiderea secţiilor şi votul anticipat în străinătate la scrutinul prezidenţial din toamnă se numără printre măsurile propuse de grupul de lucru al Administraţiei Prezidenţiale pentru modificarea Legislaţiei electorale.Autor:
Mira Gomboş
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
21 Iunie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza