Votul pentru referendum, în plină desfășurare. Premierul Dăncilă a votat la Jean Monnet

Votul la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie este în plină desfăşurare la această oră.

Adăugat: 6 Octombrie 2018
Ultima actualizare:6 Octombrie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Participarea premierului Viorica Dăncilă la votul pentru referendum
trimite pe mail

Secţiile de votare s-au deschis la ora 7:00 şi se vor închide la ora 21:00, iar scrutinul va continua mâine după acelaşi program.

Transmisie în direct la Biroul Electoral Central. Alina Stănuță, redactor RRA:

În ţară, autorităţile au organizat 18.662 de secţii de votare, iar în străinătate, Ministerul de Externe a deschis 378 de secţii de votare.
 
Sunt aşteptaţi astăzi şi mâine la vot 18.950.674 de cetăţeni români, atât din ţară, cât şi din străinătate.
 
Au dreptul de a participa la referendum toţi cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani până în ziua referendumului inclusiv, cu excepţia persoanelor cu probleme psihice, cele puse sub interdicţie şi cele condamnate definitiv la pierderea drepturilor electorale.

Votul are loc pe baza unui act de identitate în cadrul secţiilor de votare unde cetăţenii sunt arondaţi, conform listelor electorale permanente.
 
Cei care astăzi şi mâine sunt plecaţi în altă localitate îşi vor putea exprima opţiunea la referendum la orice secţie de votare, urmând a fi înscrişi într-o listă suplimentară.
 
Persoanele netransportabile beneficiază, la cerere, de urnă mobilă, adusă la domiciliu de mai mulţi membri din biroul electoral al secţiei de votare.
 
Dacă în ţară, procesul electoral a început de trei ore, în străinătate, votul a debutat aseară, la ora 21:00, ora 7:00 locală, la Auckland, Noua Zeelandă, cea mai îndepărtată secţie de votare organizată în străinătate.

Raportat la fusul orar din România, procesul electoral se va încheia luni, 8 octombrie, pe Coasta de Vest a SUA şi Canada, la ora 7:00 a României.

Aici, la Biroul Electoral Central, sunt aşteptate primele date privind prezenţa la vot.
 
În această dimineaţă a votat şi premierul Viorica Dăncilă, în secţia deschisă la liceul "Jean Monnet" din Capitală.
 
Ea a declarat că tema familiei este importantă pentru noi toţi şi a spus că a votat pentru valorile în care crede.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Octombrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza