Votul la moțiunea împotriva ministrului Justiției, amânat

A fost suspendată şedinţa în care era programat votul asupra moţiunii simple în care se cere demisia ministrului justiţiei.

Adăugat: 6 Martie 2019
Ultima actualizare:6 Martie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La Camera Deputaţilor a fost suspendată şedinţa în care era programat votul asupra moţiunii simple în care se cere demisia ministrului justiţiei, vot ce ar fi trebuit să aibă loc cu aproximativ o oră în urmă.

Decizia a venit după ce ministrul Tudorel Toader a fost criticat şi astăzi, inclusiv de reprezentanţi ai PSD. Iar liderul UDMR a anunţat că nu îl va mai susţine pe ministrul justiţiei. Cum s-a ajuns la suspendarea votului aflăm acum, în direct, de la parlament.

Şedinţa a fost suspendată din cauza lipsei de cvorum.

Dacă înainte de votul final se ştia cum se poziţionează PNL, USR, PMP şi UDMR, singura necunoscută a fost cum vor proceda social-democraţii.

Cu doar o jumătate de oră înainte de votul final asupra moţiunii simple, deputaţii PSD au decis să nu participe, motivul fiind explicat de preşedintele social-democrat, Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea: În primul rând, să dăm şansa opoziţiei să arate că are suficiente voturi ca să-şi treacă moţiunea aia simplă. PSD nu îşi reglează problemele cu un ministru, cu un membru al cabinetului, cu mâna opoziţiei. Nu putea vota niciun PSD-ist un asemenea document, care este plin de minciuni. În atari condiţii, la o dată ulterioară se va discuta despre această moţiune, dar o să avem o discuţie în coaliţie, după ce se întoarce doamna prim-ministru, în legătură cu domnul ministru Tudorel Toader.

Preşedintele PSD a adăugat că există nemulţumiri în rândul social-democraţilor în ceea ce priveşte activitatea ministrului Tudorel Toader, iar această situaţie trebuie lămurită.

Cel mai probabil, discuţia va avea loc la începutul săptămânii viitoare, într-o şedinţă a coaliţiei de guvernare, la care va participa şi premierul

Liberalii au criticat decizia deputaţilor din coaliţia PSD-ALDE de a nu participa la votul asupra moţiunii simple.

Raluca Turcan, liderul deputaţilor PNL: Nu există cvorum şi, ca atare, doresc să menţionez că este evident pentru toată lumea că grupul PSD lipseşte de la votul final pe moţiunea împotriva lui Tudorel Toader, care sancţionează toate derapajele pe justiţie şi neîndeplinirea niciunui obiectiv asumat în mandatul de ministru al justiţiei de către Tudorel Toader. Aşadar, PSD îl salvează, în această zi, pe Tudorel Toader, la fel şi colegi din ALDE, lucru care trebuie să fie cunoscut de toată lumea.

Votul asupra moţiunii simple la adresa ministrului justiţiei, Tudorel Toader, va fi reprogramat, cel mai probabil săptămâna viitoare.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza