Vot pozitiv pentru modificarea legii privind instituţia Avocatul Poporului

Senatorii au adoptat cu 93 de voturi pentru, 12 împotrivă şi o abţinere propunerea legislativă privind organizarea si functionarea instituţiei Avocatul Poporului.

Adăugat: 27 Iunie 2017
Ultima actualizare:27 Iunie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Documentul a fost susţinut în plen de Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, care arăta că modificările aduse legii se referă, printre altele, la îmbunătăţirea Mecanismului Naţional de Prevenire a Torturii.

"Ele au menirea de a asigura o mai mare autonomie din punct de vedere organizatoric şi funcţional, pentru acest mecanism naţional de prevenire a torturii, peste 2.300 de locuri de detenţie de la penitenciare, aresturi preventive, până la aziluri şi orfelinate. Dacă veţi vota acest proiect, evident va face ca activitatea instituţiei să se deruleze mai bine şi îi va creşte eficienţa", a susţinut Victor Ciorbea.

Senatorul USR Florina Presadă a susţinut însă că proiectul de lege nu are nicio legătură cu eficienţa acestei instituţii şi reprezintă o răsplată politică dată domnului Ciorbea. 

"De ce merită domnul Ciorbea o pensie specială? Pentru rezistenţa în faţa statului de drept. Până la urma aceasta s-a întâmplat şi avem ca dovadă intervenţia domnului Ciorbea la Curtea Constituţională din acest an, din ianuarie, când a atacat acel articol din legea de funcţionare a guvernului care nu permite condamnaţilor penal să facă parte din Executiv. Peste câteva zile s-au 140.000 de semnături pentru demiterea domnului Ciorbea. În virtutea acestor semnături veniţi domnule Ciorbea să pledaţi pentru o pensie specială astăzi?', a afirmat Presadă, în timpul dezbaterilor pe marginea proiectului" a spus senatoarea USR.

În replică, Avocatul Poporului Victor Ciorbea, a precizat că pensia specială nu este introdusă prin actualul proiect de lege, ci este prevăzută de legea în vigoare privind funcţionarea instituţiei Avocatului Poporului.

După ce Camera Deputaţilor a respins proiectul de lege, documentul a fost adoptat  astăzi de Senat ca for decizional, transmite redactorul RRA, Alina Stănuţă.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
27 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza