Vot la moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției

Camera Deputaţilor urmează să voteze moţiunea simplă la adresa ministru lui justiţiei.

Adăugat: 31 Octombrie 2018
Ultima actualizare:31 Octombrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Camera Deputaţilor urmează să voteze astăzi moţiunea simplă la adresa ministrului justiţiei, în care iniţiatorii - PNL şi USR - îl acuză pe Tudorel Toader că ar fi abandonat justiţia în mana infractorilor.

La dezbaterile de ieri din plen, ministrul a spus că a acţionat pentru ca cetăţenii să nu fie trimişi în judecată pe nedrept, argumente care au fost susţinute şi de reprezentanţi ai majorităţii.

Ulterior, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că parlamentarii social-democraţi vor vota astăzi cum le dictează conştiinţa. În PSD au fost în ultima perioadă mai multe voci critice la adresa ministrului Tudorel Toader.

Pe de altă parte, ministrul justiţiei ar uma să facă public în această dimineaţă dosarul de candidatură al lui Augustin Lazăr pentru funcţa de procuror general.

Tudorel Toader a declarat ieri că ar urma să aflăm mai ales ce nu ar fi făcut procurorul Augustin Lazăr, iar într-o postare pe facebook ministrul justiţiei a sugerat că ar exista neconcordanţe între dosarele de candidatură aflate la Cotroceni, la CSM şi la minister, care ar trebui să aibă un conţinut identic.

La conferinţa la care a anunţat declanşarea procedurii de revocare a lui Augustin Lazăr, ministrul justiţiei a spus că în dosarul de candidatură a procurorului general ar fi găsit o ordonanţă de clasare a unui dosar care îl privea pe preşedintele Klaus Iohannis.

Ulterior, CSM a comunicat, la solicitarea procurorului general, că în dosarul său de candidatură nu ar exista un astfel de document.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
31 Octombrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza