Vot final la propunerea legislativă privind arborarea drapelului României

Camera Deputaţilor urmează să se pronunţe astăzi prin vot final asupra propunerii legislative privind arborarea drapelului României.

Adăugat: 19 Aprilie 2017
Ultima actualizare:19 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

politicaromaneasca.ro transmite LIVE VIDEO dezbaterea din plenul Camerei Deputaţilor. Click pe benereul de pe prima pagină, playerul VIDEO

Iniţiativa a fost examinată ieri pe articole şi a stârnit dezbateri aprinse, după cum transmite de la Parlament reposterul RRA, Amalia Bojescu. 

Iniţiatorii cer interzicerea arborării pe instituţiile publice a drapelului ce aparţine unor organizaţii locale sau regionale nerecunoscute de statul român şi care militează pentru segregare teritorială.

Deputatul PMP Emil Paşcan spune că proiectul nu doreşte restrângerea unor drepturi, ci punerea în aplicare a unor prevederi constituţionale. 

"Dacă ajungem să ne sfiim, atunci când nu suntem în stare, nu reuşim să susţinem arborarea drapelului naţional pe o clădire a administraţiei publice locale şi trebuie să ne judecăm doi ani de zile ca să reuşim să-l dăm jos, atunci înseamnă că avem o problemă cu identitatea noastră naţională", a declarat el.  

Documentul legislativ are raport de respingere în comisiile de specialitate cu susţinerea PSD, ALDE şi UDMR.

Deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa declara în timpul dezbaterilor din plen că va vota aşa cum decide partidul, dar avertizează asupra repercusiunilor care pot să apară din partea unor entităţi care vor eliminarea caracterului unitar al statului român. 

"Suntem puşi în faţa unei decizii dificile şi neplăcute. A aborda pe instituţii oficiale un steag neoficial este o formă de provocare care nu duce la nimic bun", susţine Nicolae Bacalbaşa.

Tot astăzi, deputaţii ar urma să dea votul final asupra proiectului de lege privind munca zilierilor.

Proiectul prevede că aceşti muncitori trebuie să fie plătiţi la sfârştul fiecărei zile.

O altă prevedere dublează, la şase luni, perioada în care pot lucra cu ziua în domeniul creşterii animalelor.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
19 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza