Vot final asupra OUG care elimină plafoanele pentru cheltuielile bugetare

Plenul Camerei Deputaţilor va da, astăzi, votul final asupra ordonanţei de urgenţă care elimină plafoanele pentru cheltuielile bugetare pe care le pot face autorităţile publice.

Adăugat: 25 Aprilie 2017
Ultima actualizare:25 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

politicaromaneasca.ro transmite LIVE VIDEO dezbaterile din plenul Camerei Deputaţilor. Click pe prima pagină, playerul VIDEO

Comisiile de specialitate au adoptat-o ieri cu două amendamente care majorează salariile aleşilor locali şi soldele miltarilor, polţiştilor şi gardienilor din închisori.

Ministrul Muncii, deputata PSD Lia Olguţa Vasilescu, susţine că aceste majorări nu vor afecta bugetul de stat, pentru că se vor face din bugetele locale.

OUG 9/2017 contine un articol prin care se suspenda pana la 1 ianuarie 2018 o serie de prevederi referitoare la creditele de angajament din Legea nr. 500/2002 privind finantele publice.

Printre acestea se afla si obligativitatea ca sumele angajate prin Legea bugetului sa nu poata fi depasite de catre ordonatori, iar angajarea cheltuielilor din aceste bugete sa se faca numai in limita creditelor bugetare aprobate.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
25 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza