Vosganian pledează cauza OLTCHIM la Bruxelles

Ministrul economiei, Varujan Vosganian discută marţi, la Bruxelles, cu comisarul european pentru concurenţă, Joaquin Almunia, despre posibilitatea acordării unui ajutor de stat pentru Oltchim.

Adăugat: 19 Februarie 2013
Ultima actualizare:27 Februarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Este vorba de 45 de milioane de euro, bani cu ajutorul cărora producţia combinatului ar trebui să crească.

Oficialul român va prezenta Comisiei Europene informaţiile suplimentare necesare pentru aprobarea acordării ajutorului de stat pentru Oltchim.

"Avem nevoie de un răspuns de la Comisia Europeană cu privire la acordarea ajutorului de stat. (...) Nu pot angaja o decizie care nu este doar a mea. Dacă cineva a înţeles aşa, îmi pare rău ca nu m-am făcut înţeles de respectiva persoană. Dacă se decide că nu am primit ajutor, nu există un termen anumit pentru răspuns, noi sperăm să fie cât mai repede. Avem în vedere şi un plan B, în care încercăm să rezolvăm activitatea curentă până la primirea ajutorului prin utilizarea unor formule în care unii beneficiari să ne asigure materia primă", a declarat Varujan Vosganian, luni, după întâlnirea avută cu sindicaliştii la Ministerul Economiei.

La începutul săptămânii trecute, Varujan Vosganian a avut o primă discuţie la Bruxelles cu Joaquin Almunia referitoare la posibilitatea acordării unui ajutor de 20 de milioane de euro pentru Oltchim în vederea continuării activităţii, conform unui comunicat al ME.

Opoziţia ameninţă cu moţiunea simplă

Între timp opoziţia a anunţat că va depune o moţiune simplă pe tema Oltchim şi solicită demisia miniştrilor economiei şi finanţelor, pe care îi consideră principalii vinovaţi pentru situaţia în care se află combinatul.

În opinia liderului PDL, Vasile Blaga, întreaga situaţie este încă o dovadă că, în timpul campaniei electorale, USL a făcut promisiuni fără acoperire.  

"De opt luni de zile, guvernele USL îşi bat joc de acest combinat. Vă reamintesc că în primele luni ale guvernului Ponta I, în plin proces de privatizare, au modificat caietul de sarcini care iniţial prevedea privatizarea cu investitori strategici. Mai mult, doresc să o privatizeze, dar înainte o bagă în insolvenţă, adică să o dea pe nimic prietenilor, aşa cum doresc să dea şi CFR Marfă", a acuzat liderul PDL.
 Autor:
Nicoleta Turcu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
19 Februarie 2013
Ultima actualizare:
27 Februarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza