Vosganian: În ultimii trei ani, Ministerul Economiei a fost nimicit

Ministrul demisionar al Economiei, Varujan Vosganian, a declarat că în trei ani acest minister a schimbat şase miniştri, fiind "nimicit şi destructurat".

Adăugat: 8 Octombrie 2013
Ultima actualizare:8 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministerul Economiei a schimbat în ultimii trei ani şase miniştri şi se confruntă cu o lipsă profundă de credibilitate, ceea ce ar putea avea efecte negative asupra economiei ţării, a declarat, marţi, ministrul demisionar al Economiei, Varujan Vosganian, într-o conferinţă de presă.

"Eu m-am ataşat de acest minister, pe care l-am condus în mai multe rânduri. Vă mărturisesc că modul în care l-am regăsit m-a umplut de amărăciune. Nu este normal ca, între octombrie 2010 şi octombrie 2013, adică în trei ani, acest minister să schimbe şase miniştri, să fie nimicit şi destructurat, iar criza de autoritate să fie atât de profundă într-un minister care are responsabilităţi uriaşe faţă de economia naţională", a afirmat Vosganian.

El a arătat că o succesiune atât de rapidă a conducerii ministerului a diminuat respectul care ar trebui să vină inclusiv din partea funcţionarilor.

"Şase miniştri în trei ani înseamnă o anumită rezistenţă din partea funcţionarilor, care se uită la miniştri aşa cum se uită un şofer de autobuz la pasagerii care urcă şi coboară şi asta poate să impieteze asupra mersului economiei româneşti", a susţinut Vosganian.

În opinia sa, nu este oportună în acest moment o eventuală fuziune între Ministerul Economiei şi cel a Finanţelor.

Ponta, mulţumit de activitatea lui Vosganian ca ministru

Premierul Victor Ponta susţine că a fost mulţumit de activitatea lui Varujan Vosganian ca ministru al Economiei, după ce acesta, ca ministru demisionar, a declarat că premierul nu s-a simţit niciodată bine cu el în preajmă.

"Sincer, eu am fost mulţumit de activitatea tuturor miniştrilor, inclusiv de a lui Vosganian, şi mă simt foarte bine cu toţi miniştrii. Sunt echipa pe care eu o conduc şi, pentru mine, atmosfera în Guvern e foarte importantă", a spus Ponta.

Vosganian: Ponta nu s-a simţit bine niciodată cu mine în preajmă

Ministrul demisionar al Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, marţi, că premierul Victor Ponta nu s-a simţit niciodată bine cu el în preajmă şi că demisia lui "rezolvă şi alte probleme".

"Ponta nu s-a simţit bine niciodată cu mine în preajmă. Deci demisia mea rezolvă şi alte probleme", a afirmat Vosganian într-o conferinţă de presă.

El a mai spus că şi-a depus miercuri demisia la registratură şi că aceasta are "un rând şi jumătate".

Vosganian şi-a anunţat luni demisia din funcţia de ministru.

El a făcut acest anunţ după ce a ieşit din cabinetul preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, unde a avut loc o şedinţă a liderilor PNL la care au participat şi premierul Victor Ponta şi liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu.

Demisia a venit la scurt timp după votul dat în Senat de respingere a solicitării procurorului general al Parchetului ICCJ privind începerea urmăririi penale împotriva lui Vosganian.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
8 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza