Vosganian: IAR Ghimbav, Craiova şi Romaero, în aşteptarea privatizării

Ministrul economiei, Varujan Vosganian este preocupat de crearea de locuri de muncă, în perspectiva viitoarelor privatizări şi a perioadei tensionate din multe sectoare economice.

Adăugat: 5 Iunie 2013
Ultima actualizare:5 Iunie 2013

Politica Romaneasca
Foto: Agerpres
trimite pe mail

Viitoarele etape ale unor privatizări şi proiecte menite să creeze locuri de muncă, au fost principalele teme ale declaraţiilor formulate miercuri de ministrul economiei, Varujan Vosganian.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian a spus că, în acest moment, se află într-o fază de consultanţă şi de expertiză pentru pregătirea de privatizări a trei companii din domeniul aeronautic - este vorba despre IAR Ghimbav, Craiova şi Romaero.

Între timp, ministrul a mai anunţat şi un experiment de succes - este vorba despre un parteneriat cu două firme, care au investit aproape două milioane de euro în Bihor - la Băiţa - unde se extrage dolomită şi calcar. În urma acestei investiţii, din care se va plăti o parte a datoriei şi se vor cumpăra utilaje, la Băiţa urmează să fie angajate în această perioadă 50 de persoane, urmate, în toamnă, de alte 50.

Ministrul Varujan Vosganian a spus că la CupruMin se doreşte aplicarea aceleiaşi strategii, însă acolo cei interesaţi trebuie să investească 40-50 de milioane de euro.

Până acum, două companii s-au interesat ferm de CupruMin, iar altele două sunt în faza exploratorie. Ofertele vor fi depuse din 18 iunie.

Alte 300 de locuri de muncă vor fi create pe o perioadă mai lungă şi la Fabrica de Arme din Cugir. A fost semnat un contract cu o ţară membră a NATO, pentru livrarea de arme uşoare, iar acest contract presupune dublarea producţiei de la Cugir.Autor:
Oana Rusu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
5 Iunie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza