Vosganian: Boicotarea, dovada că Băsescu a înteles că a pierdut

Vicepreşedintele PNL, Varujan Vosganian, susţine că o eventuală boicotare a referendumului de către preşedintele suspendat şi de către PDL, ar reprezenta o dovadă că Traian Băsescu a "înţeles faptul că a pierdut în faţa poporului român".

Adăugat: 24 Iulie 2012
Ultima actualizare:24 Iulie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Vicepreşedintele PNL, Varujan Vosganian, susţine că o eventuală boicotare a referendumului din 29 iulie, de către preşedintele suspendat şi de către PDL, ar reprezenta o dovadă că Traian Băsescu a înţeles faptul că a pierdut în faţa poporului român.

"Este limpede că Traian Băsescu își dă seama că majoritatea românilor nu-l mai dorește președinte. Toate declarațiile care încearcă să acrediteze ideea că susținătorii săi ar trebui să boicoteze referendumul nu sunt decât consecința faptului că Traian Băsescu își dă seama că a pierdut în fața poporului", a spus Vosganian.

Mai mult, în opinia sa, în situaţia în care mai mulţi români vor vota pentru demiterea sa la 29 iulie decât cei care au votat pentru candidatul Traian Băsescu în 2009, va spulbera orice legitimitate a lui Traian Băsescu de a ocupa fotoliul de la Cotroceni.

"Ideea că dacă nu s-ar prezenta 50% înseamnă că peste 50% îl doresc pe Traian Băsescu preşedinte, este o idee excesivă şi care ar putea să România într-o profundă criză de legitimitate", a declarat vicepreşedintele PNL.

Varujan Vosganian a mai declarat că ideea potrivit căreia absenții la vot sunt susținătorii președintelui suspendat este o idee absurdă care ofensează pe majoritatea românilor, "pentru că absenteismul, potrivit tuturor evaluărilor sociologice, în general se poziționează ca structură pe opțiunea de vot. Cei care nu vin la vot, dacă ar veni la vot, s-ar ioniza, s-ar așeza pe structura votanților", a declarat Vosganian.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Alice Vasiloiu
Reporter:
Mugur Mihăiţă
Adăugat:
24 Iulie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza