Voinescu: USL, adevăratul duşman al statului de drept

Vicepreşedintele PDL, Sever Voinescu, a declarat că USL, prin acţiunile întreprinse în ultimele săptămâni, este adevăratul duşman al statului de drept.

Adăugat: 26 Iulie 2012
Ultima actualizare:26 Iulie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Vicepreşedintele PDL, Sever Voinescu, a declarat că USL, prin acţiunile întreprinse în ultimele săptămâni, este adevăratul duşman al statului de drept.

El a spus că referendumul nu mai are ca punct principal părerea electoratului, pro sau contra preşedintelui Traian Băsescu, ci este vorba mai degrabă de neîncrederea oamenilor în modul de organizare a acestui referendum.  

"Oamenii au de răspuns unui set de întrebări mult mai complex. E vorba dacă ai sau nu ai încredere în acest referendum. Un referendum care în mod voit a fost organizat cu fel de fel de mici detalii, de genul: neinscripţionarea ştampilelor de vot, dispariţia birourilor electorale la nivelul localităţilor, amestecul listelor suplimentare cu listele permanente, toate lucrurile astea fac pe orice om raţional să nu aibă încredere în acest referendum", a declarat Sever Voinescu.

Monica Macovei: Se pregăteşte o mare fraudă

La rândul ei, europarlamentarul Monica Macovei afirmă că se pregăteşte o mare fraudă, mai ales prin  refuzul lui Victor Ponta şi al USL de a instala camere de luat vederi în secţiile de votare şi prin refuzul de a abroga Ordonanţa de Urgenţă privind referendumul, deşi Comisia Europeană a cerut în mod expres acest lucru.

În opinia sa, riscul fraudării creşte, între altele, prin eliminarea din procesele-verbale a obligativităţii de a scrie numărul alegătorilor care au votat pe listele suplimentare şi al celor care au folosit urnele mobile de vot.

Mai mult, potrivit Monicăi Macovei, riscul fraudării creşte şi prin eliminarea obligaţiei de a scrie numărul ştampilelor primite în secţia de votare, al celor dispărute în timpul procedurii de votare, precum şi starea sigiliilor de pe urne la încheierea votării.Autor:
Editor:
Alice Vasiloiu
Reporter:
Ioana Tănase
Adăugat:
26 Iulie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza