Vlad Voiculescu vrea să redea încrederea oamenilor în sistemul medical

La prima sa conferință de presă în calitate de ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu a spus că este foarte important să fie restabilită încrederea oamenilor în sistemul medical.

Adăugat: 25 Mai 2016
Ultima actualizare:25 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății
trimite pe mail

Rezolvarea crizei medicamentelor esenţiale, relansarea investiţiilor în construcţia de spitale şi problema infecţiilor intraspitaliceşti sunt trei dintre obiectivele pe care le are în vedere noul ministru al sănătăţii, Vlad Voiculescu.

El a afirmat, la prima sa conferinţă de presă, că este foarte important să fie restabilită încrederea oamenilor în sistemul medical.

Medicamentele esenţiale, adică cele ieftine şi eficiente, destinate pentru marea majoritate a pacienţilor, sunt pe lista de priorităţi ale noului ministru al sănătăţii, Vlad Voiculescu.

"Cu siguranţă, nu sunt primul ministru care se confruntă cu lipsa unor medicamente ieftine din spitale, dar cu siguranţă aş vrea să fiu ultimul şi soluţia să nu vină de la un om, ci să fie o soluţie sistemică, care să aibă la bază reguli şi proceduri clare şi, de asemenea, să aibă la bază transparenţă", a spus Vlad Voiculescu.

Ministrul Voiculescu a vorbit despre spitalele vechi, construite în anii '70 sau chiar înainte, care pun în pericol viaţa pacienţilor.

Astfel, se vor folosi bani europeni pentru construirea a trei spitale regionale, în Cluj, Iaşi şi Craiova.

"Vorbim despre Programul Operaţional Regional, 150 de milioane de euro care ne sunt la dispoziţie pentru trei spitale regionale. Locaţiile acestor spitale sunt Cluj, Iaşi, Craiova. Lucrăm la tema de proiectare pentru aceste spitale şi sperăm ca în lunile următoare să avem un progres semnificativ", a susținut Vlad Voiculescu.

Ultimul punct atins de Voiculescu au fost infecţiile intraspitaliceşti.

El a precizat că Inspecţia Sanitară de Stat pregăteşte o acţiune de control încrucişat la nivel naţional.

Se vor efectua teste de sanitaţie pentru toate substanţele biocide folosite în spitale, urmând ca rezultatele să fie publicate imediat după centralizarea lor.Autor:
Marilena Frâncu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
25 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza