Vlad Voiculescu face apel către populaţie să respecte legislaţia în vigoare

Ministrul Sănătăţii face apel la populaţie să respecte legislaţia în vigoare, pentru a permite stoparea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Adăugat: 5 Aprilie 2021
Ultima actualizare:5 Aprilie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Vlad Voiculescu. Sursa: Facebook
trimite pe mail

Prioritatea autorităţilor este salvarea de vieţi omeneşti, în condiţiile în care pandemia de coronavirus afectează tot mai multe persoane tinere, inclusiv copiii.

Ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat o serie de măsuri, printre care suplimentarea paturilor la terapie intensivă în unele spitale.

Este vorba despre: Spitalul Fundeni, Institutul Oncologic, Colţea sau Colentina.

Ministerul vrea, de asemenea, să reducă presiunea pe unităţile de primiri urgenţe prin redirecţionarea cazurilor către unităţi spitaliceşti, care nu au oferit până acum servicii de urgenţă.

Vlad Voiculescu face apel către populaţie să respecte legislaţia în vigoare.

Vlad Voiculescu: Vă amintiţi că la începutul crizei, atunci când se vorbea despre un pacient, erau făcute publice comorbidităţile. Ştiam că acest virus face rău oamenilor care au deja anumite comorbidităţi. Ei bine, vedem acum şi persoane sănătoase, care nu numai că ajung să fie internate în spital, ci dezvoltă chiar forme grave ale bolii. Vedem de asemenea copii. Avem în acest moment 167 de copii internaţi, din care 16 sunt în secţii ATI, doi dintre aceştia sunt intubaţi. Din totalul pacienţilor cu forme critice, mai mult de o treime sunt pacienţi intubaţi, asta spre deosebire de începutul pandemiei, când proporţia formelor severe şi critice era semnificativ mai redusă.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Aprilie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza