Vlad Filat, arestat pentru 30 de zile

Fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, a fost arestat pentru 30 de zile, fiind cercetat cercetat într-un dosar de corupţie şi trafic de influenţă legat de cazul devalizării a trei bănci din Republica Moldova.

Adăugat: 18 Octombrie 2015
Ultima actualizare:18 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Vlad Filat, fostul premier al R.Moldova
trimite pe mail

Instanţa de judecată de la Chişinău a admis cererea de arest preventiv timp de 30 de zile pentru fostul premier Vlad Filat, acuzat de corupţie.

Procurorul de caz spune că măsura se justifică prin existenţa a numeroase probe împotriva lui Filat.

Avocatul lui Vlad Filat, Igor Popa, nu a comentat decizia, dar a declarat că o va ataca la Curtea de Apel, iar dacă următoarea instanţă menţine arestul preventiv vor merge la CEDO.

Vlad Filat a depus o plângere penală, aseară, târziu, împotriva lui Ilan Shor, pentru declaraţii false, a mai anunţat avocatul.

Omul de afaceri şi actualul primar al oraşului Orhei, Ilan Shor, a scris un autodenunţ pe 12 octombrie în care susţine că i-ar fi dat mită fostului prim-ministru 250 de milioane de dolari pentru acordarea diferitelor servicii. Procurorii susţin că au probe că banii provin inclusiv din băncile fraudate.

De dimineaţă, în faţa judecătoriei s-au adunat două grupuri de persoane, unii care îl susţin pe Vlad Filat, reprezentanţi şi deputaţi PLDM, şi alţii care au cerut arestarea acestuia.

Tot astăzi, avocaţii lui Vlad Filat au difuzat un comunicat în care se declară alarmaţi de modul în care acesta a fost lipsit de imunitate parlamentară şi reţinut de CNA, acţiuni pe care le califică drept ilegale.

Liderul PLDM este cercetat într-un dosar de corupţie şi trafic de influenţă legat de cazul devalizării a trei bănci din Republica Moldova.

Vlad Filat susţine că este vorba despre un dosar politic, făcut la comanda omului de afaceri şi politicianul Vlad Plahotniuc.Autor:
Mariana Vasilache, Radio Chișinău
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza