Vizită a premierului Viorica Dăncilă în judeţele afectate de inundaţii

Premierul Viorica Dăncilă anunţă că lucrările la investiţiile din judeţele afectate de inundaţii se desfăşoară în ritm alert şi vor fi terminate aşa cum este planificat, la finalul anului.

Adăugat: 6 Octombrie 2018
Ultima actualizare:6 Octombrie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Premierul Viorica Dăncilă a verificat stadiul lucrărilor la obiectivul de investiții ,,Regularizare albie pârâu Borca și Sabasa la Borca, județul Neamț”
trimite pe mail

Guvernul va face o prioritizare a lucrărilor, astfel încât oamenii să nu se mai confrunte cu astfel de situaţii, a promis şefa guvernului.

Premierul Viorica Dăncilă, ministrul de interne, Carmen Dan şi ministrul apelor, Ioan Deneş, au făcut ieri o inspecţie în judeţele Bacău şi Neamţ.

Până în acest moment s-a realizat devierea cursului pârâului Borca, iar pe jumătate din această lungime s-a executat cofrajul şi s-a turnat betonul necesar zidului de apărare.

Conform planului de investiţii, lucrările vor fi finalizate până la sfârşitul acestui an. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis pe data de 3 septembrie.

"Vreau să spun că am avut o surpriză plăcută. Am mers în mai multe locaţii în judeţul Neamţ, am fost şi în judeţul Bacău, oamenii lucrează într-un ritm alert şi până la sfârşitul acestui an, lucrările care au fost începute vor fi terminate. Urmează ca în anul următor să avem o nouă prioritizare a lucrărilor, în funcţie de stadiul de deteriorări a lor sau de pericol, să spun aşa, şi să procedăm în acelaşi mod", a spus prim ministrul României, Viorica Dăncilă.

Ministrul apelor şi pădurilor, Ioan Deneş, a declarat ca va monitoriza permanent lucrările.

"Eu am cerut constructorului şi directorului general şi am prezentat acest lucru şi primului ministru, grafic fizic de lucrări. Pe fiecare lucrare, în fiecare săptămână, am desemnaţi oameni specialişti de la administraţiile bazinale şi Administraţia Naţională a Apelor Române, echipe care verifică graficul fizic de lucrări", a spus Ioan Deneş.Autor:
Gianina Buftea
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Octombrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza