Viscolul şi ninsorile creează probleme în întreaga ţară

Localităţi izolate, circulaţie îngreunată, întârzieri ale trenurilor, copaci doborâţi - sunt probleme cauzate de viscol şi ninsori în întreaga ţară.

Adăugat: 17 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:17 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE CFR a anulat 12 curse de pe magistrala Bucureşti - Constanţa şi două de pe relaţia Constanţa - Buzău.

Pasagerii vor fi preluaţi de alte garnituri.

Utilajele de deszăpezire intervin pe segmentele Bucureşti - Lehliu, Urziceni - Slobozia şi Videle - Giurgiu, traficul feroviar fiind adaptat la condiţiile meteo.

Într-un comunicat, Compania de Căi Ferate anunţă că infrastructura şi echipamentele feroviare vor fi verificate în permanenţă.

Ninge viscolit în aproape jumătate din ţară.

În sudul şi estul României sunt în vigoare până deseară două atenţionări, una cu cod portocaliu care vizează inclusiv capitala şi alta cu cod galben.

Deja din cauza vremii câteva localităţi au rămas fără curent electric şi mai multe drumuri au fost închise.

"Circulaţia rutieră este întreruptă pe Autostrada Soarelui, pe sectorul cuprins între Bucureşti şi Drajna. De asemenea, pe mai multe drumuri naţionale: în judeţul Buzău - DN2 Buzău-Urziceni, DN2C Costeşti-Slobozia, DN2B Buzău-Brăila şi DN22 Râmnicu Sărat limita cu judeţul Brăila; în judeţul Giurgiu, DN5B Giurgiu-Ghimpaţi. În judeţul Caraş-Severin din cauza căderilor de pietre circulaţia este întreruptă pe DN57 Cozla-Şviniţa, iar în judeţul Vrancea traficul este întrerupt din cauza condiţiilor meteo pe DN23B Măicăneşti-Ciorăşti şi DN2M Bogza-Dumbrăveni. Sfătuim conducătorii auto să manifeste prudenţă sporită la volan şi să permită echipajelor de deszăpezire să intervină pe sectoarele de drum afectate, iar acelor conducători care pot să evite deplasările în aceste judeţe aflate sub incidenţa codurilor de vreme rea să amâne aceste deplasăr pentru a nu fi implicaţi în evenimente nedorite", a spus inspectorul principal Adrian Creangă de la Centrul Infotrafic.

Probleme cauzate de ninsoare pe aeroportul internaţional Heneri Coandă şi în Gara de Nord

Pe aeroportul internaţional Heneri Coandă din capitală nu sunt probleme majore, însă potrivit programului afişat pe site-ul aeroportului mai multe curse au avut sau au întârzieri la decolare.

Şi pe calea ferată sunt întârzieri.

În Gara de Nord toate trenurile sosesc mai târziu decât erau programate - conform serviciului de informaţii al Comapaniei de Căi Ferate.

Operaţiunile din porturile de la Marea Neagră, suspendate

Din cauza vântului puternic operaţiunile din porturile de la Marea Neagră sunt suspendate. Şi pe drumurile din Constanţa se circulă greu, după cum transmite corepondenta Mona Constantinescu.

Porturile maritime Constanţa-Nord, Constanţa-Sud, Midia şi Mangalia sunt închise încă de aseară din cauza vântului puternic care a depăşit 70 km/oră, iar traficul pe Canalul Dunărea - Marea Neagră este restricţionat. Ofiţerii port-control au transmis avize de furtună şi au solicitat comandanţilor navelor aflate în rada interioară şi cea exterioară a porturilor să ia măsuri suplimentare de siguranţă la bord pentru a preîntâmpina accidentele.

Tot vântul puternic a pus la pământ mai mulţi copaci în Constanţa, în zona de sud a litoralului, dar şi în judeţ. O situaţie deosebită s-a înregistrat pe drumul naţional 39, între Eforie Nord şi Eforie Sud, unde un stâlp a căzut pe carosabil şi a blocat o bandă, îngreunând astfel circulaţia.

Toată noaptea a nins pe arii extinse în întreg judeţul, iar circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri judeţene şi comunale. La această oră, în judeţul Constanţa, nu sunt drumuri blocate sau localităţi fără curent electric, însă continuă să ningă viscolit.

Viscolul ridică probleme în judeţul Buzău

Viscolul ridică probleme şi în judeţul Buzău. Acolo aproape 100 de utilaje intervin pe drumurile naţionale care tranzitează zona şi cu toate acestea mai multe artere sunt impracticabile.

Drumul Naţional 2C, Buzău-Ialomiţa şi DN22 Râmnicu Sărat-Brăila sunt închise total, iar DN2 85 este oprit traficul rutier între Ialomiţa şi Hanul lui Ţintă, din judeţul Buzău de la primele ore ale dimineţii.

Pompierii au scos din zăpadă mai multe persoane, rămase blocate în maşini, în Râmnicu Sărat şi Pogoanele, iar acuma acţionează pentru a ajuta alţi oameni rămaşi în viscol în zona Luciu, transmite corespondentul RRA, Cristina Moise. 

Viscolul a dus la avarierea liniilor de furnizarea curentului electric spre cinci localităţi.

Aproape 5.000 de oameni nu au curent electric în casă, încă din timpul nopţii.

Localităţi izolate în Ialomiţa

În Ialomiţa, cinci localităţi sunt izolate, două microbuze şi mai multe maşini sunt blocate în nămeţi şi cinci comune din vestul judeţului nu au curent electric.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
17 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza