Viorica Dăncilă: România, pregătită pentru exercitarea preşedinţiei Consiliului UE

România este pregătită pentru preluarea şi exercitarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, a declarat astăzi premierul Viorica Dăncilă.

Adăugat: 15 Noiembrie 2018
Ultima actualizare:15 Noiembrie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Viorica Dăncilă, premierul României
trimite pe mail

Prim-ministrul a precizat că Executivul s-a implicat încă de la început în procesul de pregătire a acestui demers, fiind finalizate programul de acţiuni, mecanismele de lucru şi modalităţile de desfăşurare a evenimentelor.

Mai mult, premierul a explicat că şi vizita de săptămâna viitoare a unor înalţi oficiali europeni la Bucureşti se înscrie în acelaşi cadru stabilit.

Viorica Dăncilă: Săptămâna viitoare vom primi vizita preşedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, a liderilor grupurilor politice şi alţi oficiali de rang înalt de la nivel european. Vom discuta despre aspecte de interes pentru viitorul UE şi buna gestionare a unor dosare importante şi mă refer aici la cadrul financiar multianual, Brexit, viitorul UE post-Brexit, evoluţia politicii de securitate.

Şefa guvernului a mai spus că România este un stat membru responsabil, determinat să contribuie la construirea viitorului Uniunii Europene, indiferent de abordările pur politice dintr-un moment sau altul.

În opinia sa, rezoluţia Parlamentului European este expresia unor interese electorale ale grupurilor politice europene.

Ea a adăugat că este greu de înţeles punerea la zid a Jandarmeriei Române pentru modul de intervenţie, identic cu cel al forţelor de ordine din celelalte state membre şi a criticat votul unor europarlamentari români împotriva României, transmite redactorul RRA, Petruţa Obrejan.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
15 Noiembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza