Viorica Dăncilă, propunerea PSD pentru funcția de premier

Europarlamentarul Viorica Dăncilă va fi propunerea cu care PSD va merge mâine la consultările de la Palatul Cotroceni.

Adăugat: 16 Ianuarie 2018
Ultima actualizare:16 Ianuarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Viorica Dăncilă
trimite pe mail

PSD o propune pe şefa organizaţiei sale de femei, Viorica Dăncilă, pentru funcţia de premier.

Este europarlamentar din 2009, o fire neconflictuală, deosebit de comunicativă, are o relaţie bună cu oficiali din Comisia Europenă, a caracterizat-o preşedintele Liviu Dragnea. Reporterul nostru

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că Viorica Dăncilă are experienţă ca eurodeputat, se află la al doilea mandat în Parlamentul European, iar, în eventualitatea în care preşedintele României, Klaus Iohannis, va accepta această propunere şi o va nominaliza pentru funcţia de premier, România va avea un serios avantaj.

Și asta pentru că Viorica Dăncilă cunoaşte procedurile europenene și reprezintă un semnal important la Bruxelles, în condiţiile preluării anul viitor a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

"Pentru noi reprezintă şi un semnal pentru Bruxelles, pentru că se simte nevoia, foarte serios, ca relaţiile Guvenului României cu Comisia Europeană să fie mult mai bune, să aibă întâlniri mai dese. Faptul că cunoaşte lucrul la Bruxelles, faptul că cunoaşte oficialii de acolo, cunoaşte procedurile o va ajuta foarte mult şi ne va ajuta pe toţi foarte mult, inclusiv pe preşedintele României, ca pregătirile din acest an pentru preluarea preşedinţiei să fie în grafic şi să avem o prestaţie bună, cu avantaje şi pentru România", a spus Dragnea.

Liviu Dragnea a mai declarat că Viorica Dăncilă a fost propusă astăzi de preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, iar decizia a fost luată printr-un vot majoritar clar, la finalul unei discuţii pe teme importante, precum legile justiţiei, descentralizare, relaţia cu miniştri, comunicarea publică, legătura cu Parlamentul şi în special cu colegii din coaliţie.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a mai precizat că a discutat astăzi cu preşedintele alianţei liberalilor şi democraţilor, Călin-Popescu Tăriceanu, şi că urmează ca astăzi să aibă loc o discuţie cu partenerii de guvernare de la ALDE.

Viorica Dăncilă are 54 de ani, este şefa organizaţiei de femei a PSD şi se află la cel de-al doilea mandat de europarlamentar.Autor:
Angela Matei
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
16 Ianuarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza