Viorica Dăncilă este noul președinte al PSD

Noua echipă de conducere a PSD este Viorica Dăncilă, președinte, Eugen Teodorovici, preşedinte executiv şi Mihai Fifor, secretar general.

Adăugat: 30 Iunie 2019
Ultima actualizare:30 Iunie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Liderii PSD aleși la Congresul din 29 iunie. Sursa: psd.ro
trimite pe mail

Viorica Dăncilă este de astăzi prima femeie preşedinte al Partidului Social Democrat. Congresul naţional al formaţiunii i-a mai ales pe Eugen Teodorovici, preşedinte executiv şi Mihai Fifor, secretar general.

Noul preşedinte ales al social-democraţilor, Viorica Dăncilă, a declarat că rezultatul votului o onorează, dar reprezintă, în acelaşi timp, şi asumarea unor responsabilităţi.

Viorica Dăncilă: Suntem partidul cel mai pur proeuropean, partidul care ţine la relaţia transatlantică, un partid care trebuie să aduc alături pe toţi cei care vor binele României şi al românilor.

Ministrul de finanţe, Eugen Teodorovici, a câştigat detaşat cursa pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD.

El a declarat că îşi va îndeplini atribuţiile cu ajutorul noii echipe din conducerea partidului.

Eugen Teodorovici: Nu ştiu ce înseamnă să fii preşedinte executiv, e ceva ce mi-am dorit tot timpul să fiu, ca lucrurile, problemele pe care oamenii le aduc să le găsesc rezolvare. Asta am să fac ca preşedinte executiv, asta am să fac în continuare ca ministru al finanţelor publice.

După obţinerea funcţiei de secretar general al PSD, Mihai Fifor a spus la rândul său că modul în care s-au desfăşurat lucrările congresului a dovedit că a fost vorba de o competiţie deschisă şi onestă, care a deschis un nou capitol pentru PSD.

Mihai Fifor: Este cea mai bună dovadă că acest congres nu este despre funcţii. Avem o echipă extraordinară, avem o echipă gata să înceapă să lucreze pentru Partidul Social Democrat.

Invitat la congresul PSD, preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, le-a propus social-democraţilor un pact de stabilitatea politică şi economică, dar şi o coaliţie care să guverneze până în 2024 şi care să vină cu un candidat comun la alegerile prezidenţiale.

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat că aceste propuneri vor fi discutate în forurile statutare ale partidului.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
30 Iunie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza