Viorica Dăncilă, aleasă preşedinte executiv al PSD

Viorica Dăncilă a primit 2.880 de voturi pentru şi 939 împotrivă, în condiţiile în care Ecaterina Andronescu şi Nicolae Bănicioiu s-au retras din cursă.

Adăugat: 10 Martie 2018
Ultima actualizare:10 Martie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Viorica Dăncilă, premierul României
trimite pe mail

Premierul Viorica Dăncilă a fost aleasă astăzi preşedinte executiv al PSD.

Participanţii la Congresul extraordinar de astăzi al social-democraţilor i-au desemnat, prin vot, şi pe secretarul general al partidului şi pe cei 16 vicepreşedinţi.

La două ore după încheierea votului, preşedintele Comisiei pentru numărarea voturilor, senatorul PSD Claudiu Manda, a anunţat rezultatele alegerilor.

Pentru funcţia de preşedintele executiv, Viorica Dăncilă a primit 2.880 de voturi pentru şi 939 împotrivă, în condiţiile în care Ecaterina Andronescu şi Nicolae Bănicioiu s-au retras din cursă.

Marian Neacşu a fost ales secretar general al partidului, iar Codrin Ştefănescu a pierdut lupta pentu această funcţie.

Delegaţii la Congresul PSD au ales prin vot şi cei 16 vicepreşedinţi ai partidului, câte 8 bărbaţi şi 8 femei pentru fiecare regiune a ţării.

Surpriza o reprezintă Adrian Ţuţuianu, care a fost ales vicepreşedinte al Regiunii Sud, în detrimentul lui Şerban Valeca şi a lui Cătălin Rădulescu, această regiune fiind singura unde s-a înregistrat adevărata competiţie, întrucât în rest a existat câte un singur candidat pentru locul vizat.

Mandatul celor aleşi astăzi este de patru ani.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
10 Martie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza