Viorica Dăncilă a prezentat programul de guvernare coaliţiei PSD - ALDE

Legea pensiilor, Legea învăţământului şi eliminarea unor taxe, între care taxa de solidaritate, se numără printre priorităţile premierului desemnat.

Adăugat: 28 Ianuarie 2018
Ultima actualizare:28 Ianuarie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Senatorii şi deputaţii PSD şi ALDE au avut o şedinţă comună pentru a discuta priorităţile legislative în noua sesiune parlamentară.

La şedinţă a participat şi premierul desemnat Viorica Dăncilă, care a prezentat în faţa parlamentarilor din coaliţia majoritară programul de guvernare.

A fost o întâlnire de o jumătate de oră a parlamentarilor PSD şi ALDE cu premierul desemnat, Viorica Dăncilă, şi cu miniştrii propuşi pentru portofolii.

Aceştia s-au prezentat în faţa senatorilor şi deputaţilor, iar premierul desemnat a făcut cunoscute câteva dintre obiectivele cuprinse în programul de guvernare.

Între acestea, Legea pensiilor, Legea învăţământului, în plus vor fi eliminate mai multe taxe, între care taxa de solidaritate.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, spunea că premierul desemnat şi-a exprimat dorinţa unei bune colaborări cu majoritatea parlamentară, care îi va asigura sprjinul politic.

Mai preciza liderul ALDE că atât premierul desemnat, cât şi miniştrii propuşi şi-au asumat angajamentul respectării obiectivelor cuprinse în programul de guvernare.

La rândul său, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spunea că întâlnirea a fost necesară pentru a discuta despre programul de mâine şi despre audierea miniştrilor propuşi în comisiile de specialitate.

Liderul social-democrat mai preciza că orice ministru va avea mână liberă în îndeplinirea obiectivelor, atât cât îi permite Constituţia şi legea de organizare a Guvernului.

Decizia finală aparţine premierului, dar deciziile politice vor fi luate în coaliţia majoritară.

Orice propunere care este benefică va avea susţinere politică, mai spunea Liviu Dragnea, care a anunţat că priorităţile legislative ale PSD vor fi stabilite în şedinţa grupurilor reunite care va avea loc miercuri.
 Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
28 Ianuarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza