Viorel Hrebenciuc şi fiul său Andrei rămân în arest la domiciliu

Instanţa Supremă menţine arestul la domiciliu în cazul fostului deputat Viorel Hrebenciuc şi a fiului său Andrei.

Adăugat: 14 Aprilie 2015
Ultima actualizare:14 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Viorel Hrebenciuc
trimite pe mail

De asemenea, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a mai decis azi,  menţinerea arestului la domiciliu în cazul judecătorului Lorand Ordog, al fostului parlamentar Ioan Adam şi al altor două persoane trimise în judecată în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri în care au fost deferiţi justiţiei 17 inculpaţi.

Dosarul vizează retrocedarea a peste 43.000 de hectare din judeţul Bacău, în baza unor decizii ilegale ale unor judecători, cu implicarea unor parlamentari, pentru obţinerea unor sume mari de bani.

Regia Romsilva a fost prejudiciată, potrivit procurorilor, cu peste 300 de milioane de euro după ce Gheorghe Paltin Sturdza, beneficiarul retrocedărilor, a reuşit să intre în posesia zecilor de mii de hectare de pădure.

Hrebenciuc este cercetat de DNA în dosarul retrocedărilor ilegale de pădure în care prejudiciul este de peste 300 de milioane de euro, susţin procurorii anticorupţie care au cerut în două rânduri Camerei Deputaţilor să încuviinţeze arestarea preventivă a acestuia.

În perioada în care se află în arest la domiciliu, Viorel Hrebenciuc are mai multe interdicţii, printre care şi aceea de a comunica cu restul inculpaţilor, cu excepţia fiului său, Andrei Hrebenciuc.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
14 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza