Viorel Hrebenciuc, acuzat de mărturie mincinoasă

Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru săvâşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă.

Adăugat: 9 Iunie 2016
Ultima actualizare:9 Iunie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Viorel Hrebenciu, arhivă foto
trimite pe mail

El este acuzat că a dat declaraţii nesincere în dosarul "Mită la PSD", în care au fost condamnaţi omul de afaceri Ioan Niculae şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.

Pe 7 aprilie 2016,  Viorel Hrebenciuc a fost pus sub acuzare pentru mărturie mincinoasă în formă continuată, într-un nou dosar.

Cercetărille au început după ce omul de afaceri Ioan Niculae a reclamat faptul că Viorel Hrebenciuc că a minţit, în urmă cu un an, în faţa instanţei, în procesul în care acesta a fost condamnat definitiv pentru finanţarea ilegală a campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009 a candidatului PSD Mircea Geoană.

În martie 2015, Viorel Hrebenciuc declara la Curtea de Apel Bucureşti, unde a fost audiat în calitate de martor în dosarul "Mită la PSD", că de finanţarea campaniei electorale s-au ocupat Mircea Geoană şi apropiaţii acestuia, Ionuţ Costea şi Ion Bazac.

Viorel Hrebenciuc este cercetat în stare de libertate.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
9 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza