Viorel Catarmă, scos din cursa prezidențială de Biroul Electoral

În decizia publicată pe site-ul BEC se precizează că peste 94.000 de semnături au prea multe similitudini evidente ca să aparţină unor persoane diferite.

Adăugat: 22 Septembrie 2019
Ultima actualizare:22 Septembrie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Biroul Electoral Central a anunţat că au trecut de filtrul verificări semnăturilor doi candidaţi: Viorica Dăncilă şi Theodor Paleologu.

Se pot considera de acum înscrişi oficial pentru alegerile prezidenţiale şi pot spera să-şi vadă numele pe buletinele de vot în 10 noiembrie.

O altă candidatură a fost însă respinsă de Biroul Electoral.

Viorel Catarmă, reprezentant al Dreptei Liberale, este candidatul scos din cursă de Biroul Electoral Central.

În decizia publicată astăzi pe site-ul instituţiei se precizează că peste 94 mii de semnături au prea multe similitudini evidente ca să aparţină unor persoane diferite.

În consecinţă, numărul de semnături neafectate de vicii este mai mic decât cel prevăzut de lege pentru o susţinere valabilă a candidaturii.

Viorel Catarmă a contestat deja această decizie la Curtea Constituţională. Alţi doi candidaţi au trecut de verificările Biroului Electoral Central şi sunt oficial înscrişi în cursa pentru Cotroceni: Viorica Dăncilă, din partea PSD, şi Theodor Paleologu, din partea PMP.

Membrii Biroului mai au de verificat ale patru candidaturi, două depuse joi: Klaus Iohannis, susţinut de PNL; Dan Barna, din partea USR-PLUS; Kelemen Hunor, reprezentantul UDMR şi Mircea Diaconu, susţinut de Alianţa Electorală "Un om".

Cei care mai doresc să se înscrie în cursa pentru Cotroceni o mai pot face doar până diseară, la ora 24:00.

Şi-au anunţat intenţia încă 14 persoane, majoritatea independenţi, însă nu se ştie dacă toţi au reuşit să strângă cele două sute de mii de semnături de la susţinători.

Săptămâna viitoare, după ce încheie verificarea tuturor documentelor, Biroul Electoral Central urmează să facă publică lista definitivă a candidaţilor la prezidenţiale.Autor:
Gabriela Mitrovici
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Septembrie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza