Violeta Alexandru, audiată în Comisia pentru muncă şi protecţie socială

La audieri au fost invitaţi doi miniştri, dar nu a răspuns decât unul dintre ei, Violeta Alexandru, prin telefon.

Adăugat: 2 Iunie 2020
Ultima actualizare:2 Iunie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Au fost audieri astăzi la Camera Deputaţilor în Comisia pentru muncă şi protecţie socială, privind disponibilizările făcute rapid la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

Restructurarea a urmărit reducerea personalului de la 1.020 la mai puţin de 800, iar cei disponibilizaţi acuză conducerea ministerului că au fost concediaţi de pe o zi pe alta, unii cu preaviz, alţii fără.

La audieri au fost invitaţi doi miniştri, dar nu a răspuns decât unul dintre ei, prin telefon.

Ministrul dezvoltării, Ion Ştefan, nu a participat la audieri, invocând investigaţii medicale. În schimb, ministrul muncii, Violeta Alexandru, cosemnatar al hotărârii de reorganizare, a explicat că toate procedurile au fost respectate, inclusiv discuţii cu sindicatul reprezentativ.

Violeta Alexandru: Comisia de dialog social din minister a fost convocată şi a avut loc o discuţie în cadrul acesteia. Rolul nostru este de coordonare metodologică a îndeplinirii procedurilor în vederea adoptării unui act normativ pe această speţă.

Preşedintele Comisiei pentru muncă, deputatul social-democrat Adrian Solomon, a criticat, însă, timpul extrem de scurt pentru organizarea şi desfăşurarea concursurilor de angajare în minister.

Adrian Solomon: Nu există concurs organizat în trei zile. Există, poate, un minim de 15 zile. Mai mult, că le-aţi dat preavizul de 30 de zile, perioadă în care ei încă erau la dispoziţia dumneavoastră şi puteau în aceste 30 de zile să fie derulate toate procedurile fireşti, normale şi legale de organizare a concursului.

Reprezentanţii Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei au susţinut că toate deciziile şi organizarea concursurilor s-au făcut pe criterii profesionale şi nu politice, cu respectarea legislaţiei în vigoare.

Totodată, s-a precizat că persoanele care au rămas fără loc de muncă sunt funcţionari publici, protejaţi de Codul administrativ şi vor putea beneficia de locurile vacante din alte instituţii publice.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
2 Iunie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza