Violenţa fizică şi cea verbală în Parlament vor fi sancționate

Regulamentul Camerei Deputaţilor va fi modificat astfel încât violenţa fizică şi cea verbală în sala de plen să poată fi sancţionate prompt, prin eliminarea din şedinţă a parlamentarilor care au astfel de manifestări.

Adăugat: 9 Februarie 2022
Ultima actualizare:9 Februarie 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Sancţiunile includ şi reducerea drastică a indemnizaţiei pe mai multe luni sau restricţionarea dreptului de a lua cuvântul în plen. Măsurile vin după ce ministrul energiei, Virgil Popescu, a fost agresat acum două zile la tribuna Camerei Deputaţilor de copreşedintele AUR, George Simion.

Violenţa fizică, ţipetele, ameninţările şi injuriile la adresa unui deputat vor fi interzise, iar cei care recurg la ele pot fi evacuaţi imediat din sala de plen. La fel vor fi sancţionaţi şi parlamentarii care transmit în direct sau înregistrează prin mijloacele tehnice personale şedinţele de plen.

Acestea pot fi făcute publice doar prin sistemele proprii ale Camerei Deputaţilor sau prin mass media care au aprobarea în acest sens a forului legislativ.

Pe lângă eliminarea din sala de şedinţă, încălcarea acestor prevederi atrage şi alte sancţiuni, precum reducerea cu 50% a indemnizaţiei de parlamentar pe o perioadă de maximum şase luni. Nu va mai fi permisă nici desfăşurarea de bannere în plenul parlamentului.

Toate aceste propuneri de modificări au fost acceptate ieri de Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor şi vor fi luate în discuţie astăzi în Comisia de regulament. Dacă aceasta va întocmi un raport în timp util, documentul ar putea fi votat tot astăzi în plen.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
9 Februarie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza