Vineri, rezultatele finale la locale. USB cere renumărarea voturilor la sectorul 1

Numărătoarea voturilor la Biroul Electoral Central continuă, iar rezultatele finale ale alegerilor locale de duminică ar putea fi comunicate vineri, 10 iunie.

Adăugat: 7 Iunie 2016
Ultima actualizare:7 Iunie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

 Au fost centralizate până acum 98% din voturile românilor, iar rezultatele parţiale indică o victorie a Partidului Social Democrat la primari, consilii locale şi judeţene.

Pe locul doi este PNL, urmat de ALDE.

La Primăria Capitalei fotoliul de primar general a fost câştigat tot de reprezentantul PSD-UNPR, Gabriela Firea, cu 43,45% din voturi, urmată de Nicuşor Dan, de la USB, cu 29,93% şi Cătălin Predoiu de la PNL, cu 11,25%.

Clasamentul pe partide - PSD, USB şi PNL - este acelaşi şi la Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

USB a solicitat în această dimineaţă renumărarea voturilor din 17 secţii de la nivelul Sectorului 1 din Capitală, invocând discrepanţe statistice în sensul că USB a obţinut un număr mai mare de voturi la Consiliul Local decât candidata la funcţia de primar, Clotilde Armand.

Potrivit reprezentanţilor Biroului Electoral al Sectorului 1, după ce se centralizează rezultatele din toate secţiile de votare, cererea USB va fi analizată.

Biroul Electoral Central va da publicităţii din nou rezultate parţiale la ora 17:00, după care, timp de două zile, se analizează contestaţiile, dacă există.

Potrivit reprezentanţilor BEC, vineri ar putea fi date publicităţii rezultatele finale ale alegerilor locale din 5 iunie.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
7 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza