Vineri, o nouă rectificare bugetară

Guvernul anunţă că vineri se va face o nouă rectificare bugetară.Va fi pozitivă şi nu va influenţa deficitul bugetar, al cărui nivel ar urma să se situeze la 1,86 la finele anului, a precizat premierul Ponta.

Adăugat: 20 Octombrie 2015
Ultima actualizare:21 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta, premierul României
trimite pe mail

Ţintele stabilite în bugetul de stat şi împreună cu instituţiile financiare vor fi păstrate şi la viitoarea rectificare bugetară, inclusiv nivelul deficitului bugetar de 1,86 procente, pentru finele acestui an, a mai declarat premierul Victor Ponta.

El a explicat şi motivaţia pentru care şedinţa săptămânală a fost devansată cu o zi.

"Mâine şi poimâine vreau să definitivăm, şi în cadrul guvernului şi împreună cu coaliţia politică care ne sprijină, rectificarea care va avea loc vineri. Spun însă că, slavă Domnului, este din nou o rectificare pozitivă. Avem bani mai mulţi încasaţi la buget decât au fost prevăzuţi în Legea bugetului şi ăsta este meritul ANAF-ului, în primul rând, care a combătut evaziunea fiscală şi meritul politicilor noastre pe care le-am aprobat, rectificare în care cam toate cererile pe care le-aţi făcut pentru medici, pentru salariile la medici, pentru transporturi, pentru încălzire, pentru autorităţi locale, deci cam tot ceea ce aţi cerut, slavă Domnului, am putut să punem în practică", a explicat Ponta.

La şedinţa de guvern de azi, Ministerul Agriculturii ar urma să primească peste un miliard de lei, a anunţat ministrul de resort, Daniel Constantin.

Motorina pentru agricultori va fi subvenţionată în continuare, a mai decis astăzi Guvernul, iar fermierii care au avut pierderi din cauza secetei vor fi despăgubiţi cel mai târziu la mijlocul lunii decembrie.

Tot azi, guvernul a decis, prin hotărâre, introducerea unor noi medicamente pe lista celor compensate şi gratuite, inclusiv pentru tratamentul fără interferon al hepatitei C şi al cirozei hapatice C.

Tot prin acest act normativ se introduc noi medicamente pentru tratamentul pacienţilor incluşi în programul naţional de oncologie, pentru cei diagnostigaţi cu boli rare, hipertensiune pulmonară dar şi pentru tratamentul copiilor care suferă de artrită idiopatică juvenilă.

Motorina pentru agricultori va fi subvenţionată în continuare, a mai decis astăzi Guvernul, iar fermierii care au avut pierderi din cauza secetei vor fi despăgubiţi cel mai târziu la mijlocul lunii decembrie.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Octombrie 2015
Ultima actualizare:
21 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza