Vineri începe campania electorală pentru alegerile locale

În condiţiile restricţiilor impuse de situaţia epidemică, se anunţă o campanie electorală mai puţin puţin obişnuită, însă concurenţa este mare şi de această dată.

Adăugat: 27 August 2020
Ultima actualizare:27 August 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail
Mâine începe campania electorală pentru alegerile locale.
 
Ieri s-a tras la sorţi ordinea candidaţilor pe buletinele de vot, iar astăzi este termenul limită pentru stabilirea locurilor speciale destinate afişajului eectoral şi amplasarea panourilor. 
 
În condiţiile restricţiilor impuse de situaţia epidemică, se anunţă o campanie electorală mai puţin puţin obişnuită, însă concurenţa este mare şi de această dată.
 
Competiţia electorală este pentru 41 de funcţii de preşedinţi de consilii judeţene, peste 1.300 de consilieri judeţeni şi 40.000 de consilieri locale, dar şi aproximativ 3.200 de funcţii de primar.
 
Cea mai importantă confruntare este pentru funcţia de primar al Municipiului Bucureşti, unde intră în competiţie 18 candidaţi; 14 sunt susţinuţi de formaţiuni politice, iar 4 sunt candidaţi indepedenţi.
 
Favoriţi sunt actualul primar social-democrat, Gabriela Firea, şi Nicuşor Dan, candidat indepedent susţinut de PNL - USR-PLUS.
 
Au intrat însă în competiţie şi politicieni cu ştate vechi, între care Traian Băsescu şi Călin Popescu-Tăriceanu, dar şi doi actori - Florin CăLinescu şi Bogdan Stanoevici.
 
La nivel naţional, pentru primăriile reşedinţă de judeţ, mulţi dintre actualii edili candidează pentru un nou mandat, cum ar fi Emil Boc la Cluj, Mihai Chirica la Iaşi,  Decebal Făgădău la Constanţa sau Constantin Toma la Buzău.
 
Pentru Primăria Timişoarei se luptă 15 candidaţi.
 
La Târgu Mureş este număr record de candidaţi în istoria alegerilor locale - 13; 10 sunt candidaţi ai partidelor şi 3 sunt independenţi, unul dintre aceştia fiind susţinut de toate formaţiunile politice maghiare. Pentru funcţia de primar al Municipiului Bistriţa sunt depuse în total nouă candidaturi, una fiind indepedentă.
 
Printre candidaţi se numără şi două femei. Campania electorală se va încheia în 26 septembrie, la ora 7:00.


Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminita Voinea
Adăugat:
27 August 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza