Vine furtuna! Şcolile din Bucureşti termină cursurile la ora 17.00

Autorităţile locale au decis să fie cât mai pregătite pentru vremea rea şi au luat măsura ca şcolile din Bucureşti să termine programul mai devreme.

Adăugat: 20 Septembrie 2017
Ultima actualizare:20 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Toate şcolile şi liceele din Bucureşti, cu program după-amiază, vor termina cursurile astăzi mai devreme pentru ca elevii să ajungă în siguranţă acasă înainte să înceapă furtuna.

După furtuna foarte puternică ce a traversat vestul ţării duminică şi a omorât opt oameni, autorităţile locale au decis să fie cât mai pregătite pentru vremea rea.

Cu precizări pentru Radio România Actualităţi, Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar din Capitală, Florin Lixandru. 

"În urma comandamentului care a avut loc astăzi la ora 09:00, la Primăria Municipiului Bucureşti, s-a luat decizia, având în vedere atenţionarea ANM de vânt puternic, ca toate unităţile de învăţământ să suspende cursurile începând cu ora 17:00, unităţile de învăţământ care funcţionează în două schimburi. Este vorba de o oră, probabil. O să găsim o soluţie de recuperare. Acum, important este siguranţa copilului şi apoi vedem cum vor recupera acea oră", a spus Florin Lixandru.

Mobilizare la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov    

Este mobilizare şi la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, care are pregătite peste 50 de echipaje de intervenţie, cu autospeciale şi motopompe. Însă înainte de toate şi locuitorii trebuie să se pregătească în caz de furtună puternică.

"Dacă desfăşurăm activităţi în aer liber, este foarte important să întrerupem aceste activităţi, să ne adăpostim în locuinţă sau într-un spaţiu închis, care să ne ferească de căderi de copaci, de căderi de stâlpi sau linii electrice care, prin desprinderea acestora, ne pot răni, totodată închidem uşile, ferestrele, iar pentru limitarea şi eliminarea pagubelor materiale este foarte important să deconectăm aparatele şi echipamentele electrice, astfel, în cazul unor descărcări electrice atmosferice, putem evita defectarea acestora", a spus purtătorul de cuvânt al instituţiei, Adrian Marin.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
20 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza