Vin ninsorile! Dragnea le cere prefecţilor să fie în alertă maximă

Meteorologii au emis o avertizare, potrivit căreia vremea se înrăutăţeşte. La Guvern, premierul Liviu Dragnea a convocat un comandament de iarnă.

Adăugat: 23 Ianuarie 2014
Ultima actualizare:23 Ianuarie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, vicepremier
trimite pe mail

UPDATE Vicepremierul Liviu Dragnea a cerut prefecţilor, joi, în cadrul comandamentului de iarnă de la Guvern, să fie în alertă maximă, să constituie servicii de permanenţă şi să monitorizeze sistemele de intervenţie pentru prevenirea situaţiilor dificile în zilele următoare, când sunt anunţate ninsori.

Vicepremierul Dragnea le-a solicitat prefecţilor să verifice din timp disponibilul şi mijloacele prevăzute în planul de intervenţie pentru iarnă, atât în privinţa contractelor Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) pe drumurile naţionale, cât şi contractele autorităţilor locale pe celelalte drumuri.
    
Reprezentantul CNADNR la comandament a precizat, de altfel, că sunt asigurate stocurile de sare, nisip şi motorină pentru două luni, iar circa 2.650 de utilaje sunt pregătite să intervină.  
    
Dragnea a cerut totodată prefecţilor să instituie serviciile de permanenţă la autorităţile locale, mai ales în zonele cu avertizări, şi să informeze populaţia şi presa.    

Viscol până duminică

Vremea se răceşte accentuat de vineri seară.

Meteorologii anunţă chiar viscol până duminică la ora 12:00 în aproape toată ţara.

Va ninge şi se va depune strat consistent de zăpadă în Oltenia, Muntenia, cea mai mare parte a Dobrogei, în sudul Moldovei, precum si în zona Munţilor Banatului, a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură.

Cantităţile de precipitaţii vor depăşi pe arii restrânse 20 l/mp în 24 de ore.

Vântul se va intensifica mai ales în sudul şi sud-estul ţării, unde va avea viteze de peste 60 -70 km/h, viscolind ninsoarea.

Vor fi precipitatii mixte si se va depune polei în Banat, sudul Dobrogei, iar la începutul intervalului şi în sudul Olteniei.

În judeţele Botoşani şi Suceva se circulă deja in conditii de iarnă, dar nu sunt probleme majore.

Drumarii acţionează acţionează cu utilaje şi pe drumurile judeţene.Autor:
Flori Doman
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Reporter:
Mihaela Dragomir
Adăugat:
23 Ianuarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza