Vin banii europeni pentru Mediu

Ministrul mediului Rovana Plumb a anunţat că miercuri sosesc în România primii bani europeni după deblocarea Programului Operaţional de Mediu.

Adăugat: 17 Decembrie 2012
Ultima actualizare:17 Decembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Aflată la Bruxelles, la reuniunea miniştrilor europeni ai mediului, ministrul  Rovana Plumb a mai declarat că guvernul Boc ştia, încă din decembrie 2011, că toate programele operaţionale erau sub lupa Comisiei Europene şi că vor apărea pre-suspendările pentru aceste programe şi nu a luat nicio masură.

Ministrul Mediului a precizat că cererile de plată pentru Comisia Europena sunt în valoare de peste 180 de milioane de euro.

"Am transmis către Comisia Europeană cereri de plată în sumă de 187 de milioane de euro. În jurul zilei de 19 decembrie în România vor sosi 107 milioane de euro şi, de asemenea, până la sfârşitul anului vom mai primi de la Comisia Europeană în jur de 49 de milioane de euro. Aceasta datorită faptului că avem un parteneriat foarte bun cu Comisia Europeană. Echipa pe care o avem în cadrul Autorităţii de Management este foarte performantă şi am reuşit să fim primii care să reluăm plăţile, după o stagnare de şase luni de zile", a subliniat aceasta.

Rovana Plumb a susţinut că plăţile pe POS Mediu s-au întrerupt din vina guvernului Boc, care ştia, dar nu a luat nicio măsură.

"Din decembrie 2011 CE în martie 2012 a retransmis în ceea ce priveşte POS Mediu o nouă solicitare de măsuri către România şi nu s-a făcut nimic până când am venit în mai şi am constatat că niciun fel de măsură nu fusese implementată la nivelul autorităţii de management. Şi atunci am turat motoarele la maxim, am schimbat coordonarea echipei de la autoritatea de management, am încercat să schimb şi mentalităţile în ceea ce priveşte rolul pe care îl au mecanismele intermediare în relaţia cu consultanţii şi am reuşit, bineînţeles, pe baza bunei relaţii şi a conlucrării permanente cu CE, în special cu DG Regio, să reluăm aceste plăţi, aşa cum ne-am propus, în luna noiembrie", a mai spus ministrul Mediului.Autor:
Luminiţa Apostol
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
17 Decembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza