Viktor Orban respinge criticile referitoare la noua legislaţie electorală

Premierul ungar Viktor Orban a respins,vineri, criticile legate de noua legislaţie privind înregistrarea prealabilă a cetăţenilor care doresc să ia parte la viitoarele alegeri parlamentare.

Adăugat: 30 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:30 Noiembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Viktor Orban a declarat, într-o emisiune a postului public de radio din Ungaria, că implementarea noilor reglementări este necesară, în primul rând din cauza numărului mare de cetăţeni ungari care lucrează în străinătate şi nu a persoanelor cu dublă cetăţenie.

El a adăugat că actualul sistem al evidenţei cetăţenilor nu poate urmări cu precizie nici măcar mişcarea populaţiei în interiorul graniţelor ungare.

"Statul ungar nu are o evidenţă pe baza căreia să poată funcţiona un sistem electoral corect, accesibil pentru toată lumea. Dacă dorim ca oamenii să nu fie excluşi din alegeri, trebuie găsită o nouă soluţie şi aceasta este înregistrarea alegătorilor. Este o instituţie consacrată a civilizaţiei occidentale, deci în opinia mea şi opoziţia şi cei care îşi ridică vocea ştiu precis că este vorba doar despre atacuri politice, fără vreo bază. Înregistrarea alegătorilor este o instituţie europeană şi este necesară Ungariei" a afimrat premierul Ungariei.

Legea adoptată prevede că cetăţenii care vor dori să ia parte la alegerile parlamentare din 2014 trebuie să se înregistreze în prealabil, cu cel puţin 15 zile înainte de vot.

Cetăţenii ungari care nu locuiesc în Ungaria vor putea să se înregistreze prin corespondenţă sau prin intermediul Internetului.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
30 Noiembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza