Viktor Orban, premierul Ungariei

"În privinţa reorganizării României, nu a venit momentul în care Guvernul de la Budapesta să se manifeste. Poate va veni acel moment".

Adăugat: 23 Iulie 2011
Ultima actualizare:27 Iulie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a afirmat, sâmbătă,  la Universitate de Vară de la Băile Tuşnad (Tusvanyos),  că încă nu a venit momentul ca Guvernul de la Budapesta să intervină în problema reorganizării teritoriale a României.


Întrebat ce părere are despre problema reorganizării administrative a României, Viktor Orban a răspuns că nu a sosit încă momentul ca Budapesta să intervină şi le-a sugerat organizaţiile maghiarilor din Transilvania să adopte o poziţie comună în legătură cu acest subiect, care să fie comunicată Executivului de la Bucureşti şi ulterior, Budapesta va decide dacă va interveni sau nu.


"În privinţa reorganizării României, nu a venit momentul în care Guvernul de la Budapesta să se manifeste. Poate va veni acel moment. Deocamdată trebuie să spun că comunitatea maghiară trebuie să adopte o poziţie comună şi să comunice asta Guvernului de la Bucureşti. (...) După ce va fi o poziţie comună care ne va fi comunicată şi nouă vom decide dacă trebuie să intervenim", a spus Viktor Orban, potrivit traducerii oficiale.


Premierul Ungariei, Viktor Orban a participat, sâmbătă, la lucrările celei de-a XXII-a ediţii a Universităţii Tusvanyos, unde  a susţinut o prelegere despre unitatea naţională a maghiarilor.

 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Angela Bârsan
Adăugat:
23 Iulie 2011
Ultima actualizare:
27 Iulie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza