Viktor Orbán: Este nevoie de construirea unei noi linii de apărare a Europei

Premierul ungar consideră că este nevoie de construirea unei noi linii de apărare a Europei la frontiera de nord a Greciei.

Adăugat: 8 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:8 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Viktor Orbán, premierul Ungariei
trimite pe mail

Premierul ungar, Viktor Orbán, a declarat astăzi, la postul public de radio de la Budapesta, că este nevoie de construirea unei noi linii de apărare a Europei la frontiera de nord a Greciei.

Aceasta ar trebui să oprească fluxul de imigranţi care se îndreaptă, prin Grecia şi Balcani, către ţările Uniunii Europene.

Şeful executivului de la Budapesta a precizat că una dintre chestiunile decisive ale anului 2016 va fi dacă în Europa se va conşientiza faptul că nu trebuie doar încetinită imigraţia, ci este nevoie de stoparea acesteia, iar în opinia sa înţelegerea încheiată cu Turcia nu va fi una suficientă.

Viktor Orbán a mai spus că Bulgaria ar trebui primită în Spaţiul Schengen, iar Macedonia ar trebui să beneficieze de sprijin pentru consolidarea pazei la graniţe, în interesul construirii liniei de apărare la frontiera nordică a Greciei.

Pentru stoparea fluxului de imigranţi care intenţionau să ajungă în vestul Europei, autorităţile ungare au construit în luna septembrie a anului trecut un gard la frontiera cu Serbia, iar o lună mai târziu au ridicat o barieră de sârmă ghimpată şi la graniţa cu Croaţia.Autor:
Emil Groza
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
8 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza