VIDEO Şedinţa de guvern: Insolvenţa, Codul fiscal şi Legea salarizării unitare, în discuţie

Guvernul se reuneşte în această dimineaţă în şedinţă, iar pe agendă ar putea fi inclus un proiect de hotărâre privind procedura insolvenţei persoanelor fizice - se precizează într-un comunicat de presă.

Adăugat: 13 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:13 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Executivul ar urma să continue şi discuţiile referitoare la unele modificări ale noului Cod fiscal, inclusiv cea referitoare la eliminarea plăţii contribuţiilor de sănătate pentru cei care nu au venituri.

Nu în ultimul rând, este de aşteptat să fie luat în discuţie şi un memorandum prin care se solicită constituirea unei comisii destinate revizuirii Legii salarizării unitare - se mai arată în comunicat.

Executivul va decide şi asupra constituirii comisiilor de insolvenţă, atât la nivel central, cât şi teritorial, prevăzută de Legea nr. 151 privind procedura insolvenţei persoanei fizice.

De asemenea, miniştrii vor discuta în cadrul şedinţei, care a început, şi un alt proiect important privind aprobarea normelor metodologie de aplicare a legii privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, menţionează redactorul RRA.

Este vorba de constituirea comisiilor de insolvenţă, a anunţat, în deschiderea şedinţei Executivului, premierul Dacian Cioloş. 

"Ştiţi că am fost nevoiţi să prorogăm această lege, tocmai pentru că implementarea ei nu era pregătită cu anumite măsuri. Avem astăzi pentru pregătirea implementării legii insolevenţei persoanelor fizice, avem o primă etapă,  pe care o avem pe ordinea de zi, vroiam să vă atrag atenţia, în acest context, toţi cei care aveţi astfel de ordonanţe de prorogare şi care aţi avut ataşat un plan de măsuri pentru a putea pregăti implementarea acestor legi, să fiţi foarte atenţi, să respectaţi aceste programe, ca să nu mai fie obligat următorul guvern să proroge din nou aceste legi", a afirmat Dacian Cioloş. 

AUDIO Declaraţia integrală pe prima pagină, în playerul AUDIO

De menţionat că executivul se reuneşte în săptămânala şedinţă la ora 10.00.

LIVE VIDEOAutor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Petruşa Obrejan
Adăugat:
13 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza