VIDEO Rovana Plumb la RRA: Salariul minin pe economie va crește treptat

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat la Radio România Actualități că salariul minim pe economie va crește treptat până în 2016.

Adăugat: 5 Mai 2014
Ultima actualizare:5 Mai 2014

Politica Romaneasca
Foto: Alexandru Dolea
trimite pe mail

Guvernul ia în calcul creșterea salariului minim pe economie treptat, astfel că în anul 2016 el va ajunge la 1200 lei.

"După cum bine ştiţi, Guvernul şi-a asumat un program prin care salariul minim pe economie va creşte treptat, astfel încât în anul 2016 el să ajungă la 1200 de lei. În momentul de faţă salariul minim pe economie este 850 de lei. De la 1 iulie 2014 salariul minim pe economie va fi de 900 de lei, urmând ca de la 1 ianuarie 2015 să crească treptat, din şase în şase luni, astfel încât în 2016 să ajungă la 1200 de lei", a spus Rovana Plumb, invitată în emisiunea Probleme la zi de la Radio România.

Ea a precizat că se menține trendul de creștere economică.

"Condiţiile pentru creşterea salariului minim pe economie se regăsesc în modalitatea în care guvernul Ponta îşi asumă şi îşi respectă angajamentele pe care şi le-a asumat în faţa electoratului prin măsuri de creştere economică, prin măsuri de susţinere a agriculturii şi din acest punct de vedere cred că ştiţi că primul trimestru al anului 2014 dă un semnal pozitiv în ceea ce priveşte creşterea economică, de aproximativ 3,2% şi menţinem acest trend al creşterii economice, lucru care ne-a conferit o mare încredere în ceea ce priveşte investiţiile străine pe piaţa din România, cât şi, bineînţeles investiţiile domestice", a subliniat Rovana Plumb.

Ministrul a mai precizat, la Radio România Actualități, că numărul de salariați în România ajunge la 5,2 milioane.

"Aş vrea să fac şi eu următoarea menţiune: am corelat toate datele la nivelul Inspecţiei Muncii cu datele pe care le are ANAF în ceea ce priveşte numărul de salariaţi şi aş vrea să vă spun că la 31 martie 2014 numărul de salariaţi în România este de aproape 5,2 milioane de salariaţi şi tot acelaşi număr în regăsim şi în cel al asiguraţilor. Am corelat aceste date tocmai pentru a nu exista nici un fel de confuzie pe piaţa muncii în ceea ce priveşte numărul de personal angajat. Aş vrea să vă spun că din 5,233 milioane de contracte per total, 92% sunt contracte pe perioade nedeterminate, iar 8% pe perioade determinate. Acesta este numărul de contracte active la nivelul României, cu un număr de 5 milioane şi aproape două sute de salariaţi", a mai spus Rovana Plumb.

VIDEO  Rovana Plumb la Radio România ActualitățiAutor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
5 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza