VIDEO "Rechinii Albi" s-au întors din Afganistan

În perioada august 2016 - martie 2017, militarii au participat la o misiune de susţinere a NATO în provincia Kandahar.

Adăugat: 21 Martie 2017
Ultima actualizare:21 Martie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Militarii din cadrul Batalionului 341 Infanterie Constanţa, cunoscut şi sub numele de "Rechinii Albi", s-au  întors acasă după şapte luni petrecute în Afganistan.

Ei au participat la o misiune de susţinere a NATO desfăşurată cu un efectiv de 420 de soldaţi în provincia Kandahar. Misiunea a constat în securizarea aeroportului din Kandahar şi a personalului dislocat în această bază militară.

"După mai bine de şapte luni de la ceremonia de plecare în teatrul de operaţii, misiunea batalionului a ajuns la final. Perioada august 2016 - martie 2017 nu a fost una uşoară. Am plecat din Afganistan cu satisfacţia datoriei împlinite, cu gândul la cei dragi de acasă, la colegii noştri şi la toţi cei care ne-au aşteptat şi care cu emoţie s-au rugat la Dumnezeu ca noi să ne întoarcem cu bine în ţară. Suntem alături de militarii noştri răniţi care nu pot fi alături de noi în această zi şi îi asigurăm şi pe această cale de tot sprijinul nostru. În numele Batalionului 341 Infanterie Protecţia Forţei "Rechinii Albi", raportez "Misiune îndeplinită!", a spus comandantul batalionului, locotenent colonel Liviu Necula.

În luna septembrie, la Kandahar patru militari au fost răniţi în timpul unei misiuni de patrulare.

Unul dintre ei se află încă internat într-un spital din Germania, informează  corespondenta RRA,  Mona Constantinescu.

VIDEO Ceremonia de repatriere din teatrul de operaţii Afganistan a Batalionului 341 Infanterie „Constanţa”, care a participat la misiunea NATO RESOLUTE SUPPORTAutor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
21 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza