VIDEO Premierul Cioloş nu va candida la alegerile parlamentare

Premierul Dacian Cioloş a declarat la întâlnirea cu reprezentanţii diasporei româneşti din Germania că îşi va păstra independenţa politică până la finalul mandatului de prim ministru şi nu va candida la alegerile din 2016.

Adăugat: 8 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:8 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: gov.ro Dacian Cioloş, premierul României
trimite pe mail

Şeful Executivulul a precizat că a luat această decizie pentru a-şi păstra credibilitatea în activitatea de guvernare. 

Potrivit redactorului RRA, Alin Şerbănescu, la aceeaşi întâlnire Dacian Cioloş a mai afirmat  că Executivul doreşte ca alegerile din toamnă să fie un exemplu de bună organizare, în condiţiile în care se aplică pentru prima dată votul prin corespondenţă.

"E vorba de un efort al unor oameni care nu provin din mediul politic şi care nu vor să ia decizii având anumite obiective politice în spate. Tocmai de aceea şi eu am decis să îmi păstrez această independenţă până la capătul mandatului şi să nu mă prezint la alegerile din 2016, tocmai pentru a-mi păstra credibilitatea că ceea ce vreau să fac ca prim ministru şi ceea ce acest guvern vrea să facă este ceea ce spune", a afirmat Dacian Cioloş la întâlnirea cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Germania, reuniţi la Ambasada din Berlin.

Totodată, şeful executivului român a subliniat că, deşi mandatul său este limitat la un an de zile,  doreşte ca reformele pe care le angajează guvernul său să poată fi continuate de următoarele guverne.

De menţionat că întâlnirea cu românii din diaspora a început cu intonarea imnurilor de stat ale României şi Germaniei şi cu un discurs al ambasadorului Emil Hurezeanu, în prezenţa a aproximativ 200 de persoane.

VIDEOAutor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Alin Şerbănescu
Adăugat:
8 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza