VIDEO Dacian Cioloş la RRA: Guvernul atacă la CCR Legea pensiilor speciale pentru aleşii locali

Premierul Dacian Cioloş a declarat că, dacă această tendinţă de conferire a unor pensii speciale va continua, sistemul public de pensii nu va mai putea să fie susţinut.

Adăugat: 27 Iunie 2016
Ultima actualizare:27 Iunie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Premierul Dacian Cioloş, în studioul RRA. Foto: Alexandru Dolea
trimite pe mail

Guvernul a contestat astăzi la Curtea Constituţională legea prin care aleşii locali vor primi pensii speciale.

Şeful Executivului a preciza, la RRA că iniţiatorii proiectului nu au indicat surse de finanţare pentru aceste pensii speciale, care nu respectă principiul contributivităţii.

Doar pentru acest an efortul bugetar ar fi de aproximativ o jumătate de miliard de lei, a mai spus Dacian Cioloş, care a tras si un semnal de alarmă: dacă această tendinţă de conferire a unor pensii speciale va continua, sistemul public de pensii nu va mai putea să fie susţinut.

AUDIO Emisiunea integrală

"Am decis să contestăm din nou acest proiect de lege la CCR. Chiar astăzi am semnat acest document. În continuare din lege nu reiese cum ar urma să fie finanţate aceste pensii sau indemnizaţii speciale, ele ar continua săp impacteze bugetul de stat, pentru că şi bugetele locale sunt alimentate tot din bugetul de stat.Am cerut din nou CCR să clarifice dacă aceste elemente care în continuare sunt menţinute în lege sunt constituţionale. Ideea de pensii speciale, dacă avem multe astfel de categorii care acumulează pensii speciale, riscă să afecteze sistemul de pensii din România şi sustenabilitatea sa", a spus premierul la Radio România Actualităţi.

VIDEO Emisiunea integrală

Vezi aici principalele declaraţii ale premierului, făcute în emisiunea "Probleme la zi", la Radio România Actualităţi.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
27 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza