VIDEO Corina Creţu la RRA: Cred că trebuie să ne coordonăm mai mult fondurile naţionale şi europene

Comisarul European pentru politici regionale, Corina Creţu a fost invitata emisiunii "Probleme la zi", în studioul Radio România Actualităţi.

Adăugat: 4 Martie 2016
Ultima actualizare:4 Martie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Corina Creţu, comisar european pentru politică regională- foto Alexandru Dolea
trimite pe mail

Discuţii au vizat lansarea de către comisarul european, Corina Creţu, a Programului special destinat regiunilor mai puţin dezvoltate, amintind în context, faptul că România are 9 milioane de oameni care trăiesc la limita sărăciei şi are 5 din 8 cele mai sărace regiuni ale Europei.

O altă temă a discuţiilor din studioul RRA a vizat rata de absorţie a fondurilor europene de către România, ştiut fiind că ţara noastră se situează pe ultimul loc din UE la acest capitol.

De asemenea, alte subiecte aduse în discuţie de realizatoarea emisiunii, Alexandra Andon, s-au referit la  fondurile europene pentru dezvoltare regională, dar şi la întârzierile şi deficienţele în accesarea fondurilor europene.

Corina Creţu a precizat, în emisiunea de la RRA, că România îşi va primi banii promişi de Comisia Europeană prin fondurile de coeziune, întrucât anul trecut a reuşit să folosească suma integrală pusă la dispoziţie de forul comunitar.

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu a mai  spus că ţara noastră a evitat în 2015 dezangajarea.

Nici un euro nu s-a pierdut - a dat asigurări demnitarul, care însă a reamintit de restanţele din exerciţiul bugetar 2007 - 2013 pentru care Bucureştiul a cerut o amânare.

VIDEO Interviul integral cu comisarul european pentru politici regionale Corina Creţu

AUDIO Interviul integral cu comisarul european pentru politici regionale Corina CreţuAutor:
Alexandra Andon
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
4 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza