VIDEO Ceremonii la Constanța, cu ocazia Zilei Marinei

Ceremoniile cu ocazia Zilei Marinei sunt în plină desfăşurare la Constanţa.

Adăugat: 15 August 2021
Ultima actualizare:15 August 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Defilarea navelor militare la Constanţa de Ziua Marinei se apropie de final. A fost prima parte a ceremoniilor organizate astăzi la malul mării, un eveniment început într-o notă de protocol, continuat cu această defilare a navelor şi care se va încheia în această seară cu retragerea cu torţe a marinarilor.

Ca şi anul trecut, anul acesta Zilele Marinei s-au desfăşurat în cadru restrâns, în condiţii marcate de pandemie. Intrăm acum în legătură telefonică directă cu trimisul nostru Petruţ Hîrţescu.

El se află la bordul Fregatei Mărăşeşti de unde Radio România Actualităţi a transmis live parada militară. Bună ziua, Petruţ! Sper că ne auzi În ce stadiu este exact defilarea navelor?

Reporter: Bună ziua! La Constanţa aşa cum spui, cum bine spui, se apropie de final, vor începe în câteva minute manevrele de ancorare ale Fregatei Mărăşeşti şi da, în acest moment ne auzim pe Radio România Actualităţi, şi ne vedem în direct pe Facebook România Actualităţi într-o transmisie în direct care continuă până la momentul finalizării paradei. Parada din acest an a fost condusă de Fregată Mărăşeşti, au participat nave atât din flota militară română, cât şi nave ale Ministerului de Interne dar şi o fregată din Turcia. Totodată, parada militară a fost survolată de avioane din România, Marea Britanie şi Statele Unite şi reamintesc, Fregata Mărăşeşti este în continuare cea mai mare navă militară construită vreodată în România.

Realizator: A fost în direct de la bordul Fregatei Mărăşeşti, trimisul nostru Petruţ  Hîrțescu.

-----------------------------------------------------------

La această oră sunt programate mai multe activităţi care implică nave şi avioane militare. În ultima oră au avut loc o serie de evenimente de protocol, care i-au vizat şi pe oficialii prezenţi acolo.

Ne oferă detalii acum în direct corespondentul nostru Sorin Cealera. Bine ai venit, Sorin! Te ascultăm!

Reporter: Sorin Cealera - Bun găsit, într-adevăr, ceva mai devreme, președintele României Klaus Werner Iohannis a avut un discurs în care a subliniat importanța Forţelor Navale în arhitectura apărării României în condițiile actuale și şi-a exprimat părerea de rău că în acest an ceremonia nu a putut fi urmărită şi de publicul larg din cauza pandemiei de COVIDd-19 și a subliniat încă o dată, importanța campaniei de vaccinare. Preşedintele statului a acordat drapele lupta pentru Fregata Regina Maria și pentru Nava Hidrografică Maritimă Alexandru Cătuneanu, iar acum este în vizită pe Nava Mureș, nava de comandat a Forțelor Navale Române. În acest timp, cei care se află aici în Portul Militar Constanța, pot asista la jocuri marinăreşti oferite de marinarii din cadrul forțelor navale și ascultă un program pregătit special de muzică militară a forțelor navale. În același timp a început survolarea portului militar de către aeronave ale Forțelor Aeriene Române, dar și aeronave Typhoon britanice şi un avion american de supraveghere. Va urma, de la ora 11:00, defilarea pe mare a navelor care va putea fi urmărită de pe ţărm şi de populația civilă.

 

(Filmare realizată de Petruț Hîrțescu)


 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
15 August 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza