VIDEO Aurescu la RRA: Este necesară cooperarea internaţională împotriva terorismului

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, susține necesitatea intensificării cooperării internaţionale pentru combaterea terorismului, în contextul evenimentelor tragice de la Paris.

Adăugat: 13 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:13 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Ministrul Bogdan Aurescu - Foto. Alexandru Dolea
trimite pe mail

Ministrul Bogdan Aurescu a declarat, la Radio România Actualități, că recentul atac terorist din Franța a  fost un șoc pentru Europa.   

"Într-adevăr, a reprezentat un şoc pentru Europa - sigur, pentru Franţa în mod special, pentru UE în general şi pentru întreaga lume civilizată, dacă putem să spunem aşa -pentru că aceste evenimente au arătat că, iată, în lumea civilizată, în mijlocul Europei, există încă posibilitatea unor astfel de atacuri laşe împotriva libertăţii de expresie. Şi reacţia de solidaritate extraordinară pe care au avut-o statele europene şi nu numai, societatea românească în special - pentru că aici aş vrea să mă refer - au arătat cât de importantă este combaterea acestui flagel care este terorismul internaţional", a spus Aurescu.

El susține că din punct de vedere al României, niciun act terorist nu este justificabil.

"Noi am condamnat foarte prompt şi foarte rapid acest eveniment tragic, pentru că, din punctul de vedere al României, niciun act terorist nu este justificabil. Cu atât mai mult atunci când acest act terorist vizează libertatea de expresie", a susținut Aurescu.

El a vorbit în context, despre intensificarea cooperării internaţionale pentru combaterea terorismului.

"Una dintre consecinţele acestei situaţii este, după părerea mea, necesitatea intensificării cooperării internaţionale pentru combaterea terorismului. Iată, manifestarea de solidaritate, prin marşul care a avut loc duminică la Paris, declaraţiile care au fost făcute în acest context, au arătat, cred, fără niciun fel de putinţă de chestionare în vreun fel, că necesitatea cooperării internaţionale împotriva terorismului este conştientizată de toată lumea", a adăugat Aurescu, invitat la emisiunea "Probleme la zi" de la Radio România Actualități, moderată de Alexandra Andon.

Aurescu a precizat că va participa  la reuniunea Consiliului Afaceri Externe, organizată  pe 19 ianuarie, la Bruxelles, unde  se vor căuta cele mai bune modalităţi de a răspunde unor astfel de provocări.

El a adăugat că  secretarul american al Justiţiei,  Eric Holdera a anunțat organizarea unui summit internaţional menit să identifice mijloacele de luptă împotriva extremismului violent în lume,  pe 18 februarie, la Washington.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
13 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza