VIDEO Atmosferă de sărbătoare la Parada Militară Naţională

Atmosfera de sărbătoare a caracterizat manifestarea din acest an. Intonarea Imnului de Stat şi executarea a 21 de salve de tun au reprezentat momentul începerii Paradei Militare Naţionale.

Adăugat: 1 Decembrie 2019
Ultima actualizare:1 Decembrie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Parada militară de la Arcul de Triumf. Sursa: MApN
trimite pe mail

Au fost momente emoţionante şi impresionante în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti, unde a avut loc o paradă militară spectaculoasă.

La început au zburat 50 de aeronave, elicoptere şi avioane de luptă şi transport, apoi peste 200 de vehicule militare au trecut pe sub Arcul de Triumf.

Parada s-a încheiat cu defilarea celor 4000 de militari, dintre care 500 au venit din 21 de ţări aliate şi partenere, pentru prima dată în număr atât de mare.

Reporterul RRA Cătălin Purcaru a urmărit evenimentul şi transmite în direct:

Atmosfera de sărbătoare a caracterizat manifestarea din acest an. Intonarea Imnului de Stat şi executarea a 21 de salve de tun au reprezentat momentul începerii Paradei Militare Naţionale. În pas de defilare, 4000 de militari cu tehnica din dotare au trecut pe sub Arcul de Triumf din capitală, de la Piranha V, tancurile TR-85, complexul aerian Ghepard, sistemul de artilerie LAROM, rachetele sol-aer Hawk până la radarul mobil 3D intrat în acest an în dotarea Forţelor Aeriene Române. 500 de militari străini organizaţi în 21 de detaşamente din ţări aliate şi partenere au defilat pe sub Arcul de Triumf. O premieră a fost şi defilarea elevilor de la toate cele cinci colegii militare naţionale din Armata României. Totuşi, cel mai aşteptat moment a fost când aeronavele militare au survolat Piaţa Arcul de Triumf. Avioanele de vânătoate F-16 şi MIG-21 Lancer şi aeronavele de transport Hercules şi Spartan i-au încântat pe toţi cei prezenţi, în special pe copii. Parada Militară Naţională s-a încheiat cu defilarea militarilor din Brigada 30 Gardă Mihai Viteazul, singura unitate a Armatei României care execută misiuni de ceremonii şi onoruri militare la cel mai înalt nivel.

VIDEO: Parada Militară de la Arcul de Triumf. Sursa: MApN
Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
1 Decembrie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza