Videanu: Raportul Corpului de Control, un abuz fără precent

Adriean Videanu acuză Corpul de Control al Guvernului care a făcut un raport asupra Hidroelectrica de "acţiune politică pur politică".

Adăugat: 7 Aprilie 2013
Ultima actualizare:7 Aprilie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Raportul Corpului de Control al Guvernului privind Hidroelectrica este un "abuz politic fără precedent în România", având în vedere că raportul Curţii de Conturi care vizează anii 2009 şi 2010 nu a constatat nici un prejudiciu, a declarat duminică preşedintele interimar PDL Bucureşti, Adriean Videanu, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul partidului.

El a afirmat că Corpul de Control nu a vrut să ia în calcul faptul că la Hotărârea de Guvern în care a fost stabilit bugetul Hidroelectrica a participat şi actualul prim ministru Victor Ponta, pe atunci ministru în cabinetul Boc.

"Dincolo de toate aceste aspecte, Corpul de Control, în mod abuziv, nu a vrut să ia în calcul faptul că toate bugetele companiilor naţionale sunt aprobate prin Hotărâre de Guvern. Inclusiv bugetul Hidroelectrica este aprobat prin hotărâre de Guvern, prima aprobare la care eu am participat a participat şi domnul prim-ministru Ponta, ca ministru în cabinetul Boc.

Ori e neglijenţă în serviciu şi domnul Ponta făcea prezenţă de faţadă în cabinetul Boc, ori nu ştie să citească un buget. Eu cred că amândouă sunt valabile, pentru că la capitolul cheltuieli, avem la litera b, alte cheltuieli din afară şi anume energia şi apa, în care sunt detaliate în anexe toate contractele prin care Hidroelectrica achiziţionează energie", a declarat Adriean Videanu.

Preşedintele interimar al PDL Bucureşti a spus că demersul Corpului de Control al primului ministru este "o acţiune pur politică" şi că după ce autorităţile statului se vor pronunţa aşteaptă ca 'cei care au semnat acest raport (...) să răspundă în faţa legii'.

Videanu a spus că în momentul de faţă situaţia la Hidroelectrica este dezastruoasă, în condiţiile în care compania vinde energie mult sub preţurile negociate în contractele bilaterale cu băieţii deştepţi.

Preşedintele interimar al PDL a precizat că România nu poate să depăşească perioadele de iarnă "fără Paroşeni, Deva, Turceni, Rovinari".

"România are nevoie în mod operaţional, ca să poată să treacă peste perioada de iarnă, de peste 11.000 de megawaţi şi în rezervă undeva la 1.000-1.500 de megawaţi. Fără aceşti producători de energie, România niciodată nu va putea trece iarna", a spus Videanu.

În încheiere, Videanu a precizat că singura preocupare a Uniunii Social Liberale este să pună mâna pe justiţie.
 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
7 Aprilie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza